MVP 2011-12 | Kobe Bryant (8)

MVP 2011-12 | Nu het seizoen weer op het punt van beginnen staat kunnen we ook al vast een voorschot nemen op de race om de Maurice Podoloff Trophy, de MVP van het seizoen 2011-2012. Wie wordt de opvolger van Derrick Rose? NBA.blog.nl bekijkt de tien belangrijkste spelers van het komende seizoen en rangschikt ze van tien naar een. Nummer 8: Kobe Bryant.

Voor de vierde keer in zijn loopbaan speelde Kobe Bryant mee in alle 82 duels. Fitheid is dus niet het probleem voor de inmiddels 33-jarige sterspeler van Los Angeles Lakers. Hoewel, het aantal gespeelde minuten daalde met zo´n vijf minuten per duel flink. Een ingekort seizoen komt voor Bryant dus goed uit. Het zal hem helpen om fitter te zijn voor de playoffs, iets wat voor de Lakers van groot belang zal zijn.

De afgelopen playoffs verliepen dramatisch voor de Lakers met een 4-0 nederlaag tegen de latere kampioen Dallas Mavericks. Het wel en wee van de Lakers in de komende playoffs zal afhangen van de fitheid van Bryant, maar ook van welke versterkingen de Lakers nog aantrekken in de komende free agency periode. Verdedigend zal het veel beter moeten bij Los Angeles en wat vers bloed zou het team van de nieuwe coach Mike Brown ook helpen. Bryant zal zijn gebruikelijk niveau halen, 20-5-5 scoren, maar een MVP seizoen? Nope.

Kobe Bryant in het seizoen 2010/2011: in 82 duels kwam Bryant tot ruim 25 punten, ruim vijf rebounds en bijna vijf assists.

Lees ook:Lakers in overtime naar tweede plaats Westen
Lees ook:Bryant langs Elvin Hayes op lijst all-time scorers
Lees ook:Bryant, Rose spelers van de maand
Lees ook:Video v/d dag – To start with….NBA highlights
Lees ook:Kobe Bryant pakt MVP-award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.