Boston zet Heat opzij en slaat aanval af

Boston Celtics heeft dit seizoen voor de derde keer op rij van Miami Heat gewonnen. In eigen huis waren de Celtics in een spannend duel met 85-82 te sterk. Mike Miller miste in de slotseconden een driepunter die voor een verlenging had kunnen zorgen. Kevin Garnett was met 19 punten topscorer bij de Celtics.

Rajon Rondo speelde vooral in de tweede helft weergaloos en scoorde een triple-double met 11 punten, 10 rebounds en 10 assists. 

Miami verloor het duel in het derde kwart waarin het een voorsprong van vier punten weggaf en een achterstand van dertien punten opliep. Daarnaast schoten de zogeheten scherpschutters absoluut niet met scherp van achter de driepuntslijn. Miller en Edie House raakten slechts éen driepuntenr van de negen pogingen. Ook LeBron Jams miste zijn twee driepunters.

Het was voor het eerst sinds 11 november dat de twee teams tegen elkaar speelden. Dat duel werd met 88-80 gewonnen door de Celtics. Ook de seizoensopener ging naar Boston. In de afgelopen maanden was Miami echter opgeklommen naar plek twee in de Eastern Conference en de twee teams stonden voor aanvang van het duel gelijk in verloren duels.

Boston behoudt door de zege de eerste plaats in het oosten. Miami volgt de Celtics op de hielen en heeft slechts één verliesduel meer. Chicago Bulls staat  weer één duel achter Heat.

Voorlopig heeft Boston de aanval van Miami op de topplek in het oosten afgeslagen, maar met nog bijna dertig duels te gaan is het nog hoogst onzeker of Boston de eerste plaats kan vasthouden. De season series heeft Boston al gewonnen, maar de Heat krijgen op 10 april voor eigen publiek nog een kans om zich te revancheren

Lees ook:Boston wint topper tegen Orlando
Lees ook:Bibby naar Heat, Murphy naar Celtics
Lees ook:Celtics als eerste zeker van NBA-playoffs
Lees ook:Ray Allen passeert Miller voor all-time driepuntsrecord
Lees ook:Blessure Pierce tegenvaller Celtics

0 reacties op “Boston zet Heat opzij en slaat aanval af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.