Topteams starten goed na All-Star break

De topteams in de NBA zijn na de All-Star break goed begonnen. Geen van de eliteteams lieten dinsdagavond een steekje vallen. Los Angeles Lakers, Boston Celtics, Oklahoma City Thunder en Miami Heat pakten alle de winst. Ook Indiana Pacers en Charlotte Bobcats, twee teams die in de Eastern Confernce volop meestrijden om de laatste play-off plaats, boekten een zege.

Kobe Bryant leidde zijn team, na een uitermate succesvol All-Star Weekend waar hij de MVP-award won, naar een eenvoudige zege op Atlanta Hawks. Bryant scoorde twintig punten en gaf vijf assists in de ruime overwinning: 104-80. Hiermee hielden de Lakers de aanval van de Thunder af, die op één nederlaag meer dan LA vierde staan in de Western Conference. Oklahoma City won in een sterke wedstrijd thuis met 111-88 van Los Angeles Clippers.

Aan de top van de Eastern Conference hielden Boston Celtics en Miami Heat elkaar scherp. De Celtics wonnen gemakkelijk op bezoek bij Golden State Warriors. Kevin Garnett werd topscorer met 24 punten en pakte ook nog eens 12 rebounds. Guard Rajon Rondo voegde nog eens 15 assists toe in de 115-93 overwinning.

De Big Three van Miami Heat waren tegen het laaggeklasseerde Sacramento Kings op dreef. Lebron James werd topscorer met 31 punten, maar Dwyane Wade en Chris Bosh voegden hier respectievelijk 23 en 22 punten aan toe. De Kings werden met 117-97 verslagen. Miami blijft tweede in de Eastern Conference op één duel op de Celtics.

In de strijd om plaats acht in het oosten gingen de Pacers en de Bobcats door met de goede prestaties. De Pacers waren op bezoek bij Washington Wizards een maatje te groot. Danny Granger was met 21 punten de grote man in de zege: 113-96. Charlotte was thuis te sterk voor de zwalkende Toronto Raptors: 114-101.

Ondanks het vertrek van Carmelo Anthony en Chauncey Billups naar New York Knicks, won Denver Nuggets thuis eenvoudig van Memphis Grizzlies. De Nuggets waren, onder aanvoering van de 26 punten van JR Smith, met 120-107 te sterk.

Overige uitslagen NBA dinsdag:

Houston Rockets – Detroit Pistons 108-100

Minnesota Timberwolves – Milwaukee Bucks 88-94

Lees ook:Pacers, Bobcats strijden om laatste plek playoffs
Lees ook:Boston Celtics verrassend onderuit bij Bobcats
Lees ook:Bobcats verlengen contract Silas
Lees ook:Ontketende James bezorgt Heat zege
Lees ook:Mavericks blijven winnen, verslaan Pacers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.