Boston Celtics verrassend onderuit bij Bobcats

Boston Celtics hebben maandagavond verrassend verloren van Charlotte Bobcats. Op bezoek in Charlotte kwamen de Celts in de laatste minuten van het duel net tekort: 94-89. In de laatste minuut kreeg Boston nog mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar die kansen waren niet besteed aan Rajon Rondo en Paul Pierce.

Ondanks 25 punten van Ray Allen, die nog één driepunter is verwijderd van het all-time NBA-record voor gescoorde driepunters van Reggie Miller, en 22 van Pierce, kon Boston niet voorkomen dat de Bobcats er thuis met de winst vandoor gingen. De ploeg van eigenaar Michael Jordan dankte de winst voornamelijk aan goed spel van de bankspelers, die de bankspelers van Boston met duidelijke cijfers versloegen: 44-15.

Door het verlies staat Boston in de Eastern Conference nog maar één duel voor op Miami Heat. Zondag volgt in Boston een directe confrontatie tussen de twee teams. Het belooft een beladen duel te worden, aangezien Miami de eerste twee duels dit seizoen verloor. De Bobcats, negende in het oosten, zijn met Indiana Pacers verwikkeld in een strijd om plaats acht. De laatste plek die recht geeft op een plaats in de play-offs.

Ondertussen verloor Chicago Bulls, nummer drie in de Eastern Conference, ook. Op bezoek bij Portland Trail Blazers werd het 109-103, mede dankzij een ijzersterke wedstrijd van LaMarcus Aldridge. Aldridge scoorde een career-high van 42 punten.

Overige wedstrijden NBA maandag:

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 93-84

Minnesota Timberwolves – New Orleans Hornets 104-92

Houston Rockets – Denver Nuggets 108-103

Lees ook:Bobcats verlengen contract Silas
Lees ook:Celtics onderuit op bezoek bij Pacers
Lees ook:Celtics als eerste zeker van NBA-playoffs
Lees ook:Magic als vijfde team zeker van playoffs
Lees ook:Spurs onderuit bij Trail Blazers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.