Mavericks, Lakers nog zonder zege, Bulls onderuit

Dallas Mavericks en Los Angeles Lakers zijn het seizoen uiterst matig gestart. De regerend NBA-kampioen verloor ook de tweede wedstrijd van het jaar. In eigen huis keek het tegen  Denver Nuggets voor de tweede keer in twee dagen tegen een achterstand van meer dan 30 punten aan. Uiteindelijk verloren de Mavs het duel met 115-93. Ty Lawson was de grote man bij Denver met 27 punten. De Lakers gingen onderuit tegen Sacramento Kings, ondanks 29 punten van Kobe Bryant: 100-91. Marcus Thornton en Tyreke Evens combineerden voor 47 punten.

Voor zowel Dallas, waar Dirk Nowitzki tot twintig punten kwam maar weinig hulp kreeg, als Los Angeles was van tevoren al de verwachting dat de teams tijd nodig zouden hebben om te groeien in het seizoen. Bij de Mavs vertrokken maar liefst zes spelers en kwamen handvol nieuwe versterkingen.

Bij LA vertrok een belangrijke speler in Lamar Odom en nu coach Phil Jackson niet meer aan het roer staat lijken de Lakers nog wat onwennig in het nieuwe systeem van Mike Brown. Toch is het beeld enigszins vertekend aangezien Los Angeles tegen de Bulls alle kans had om te winnen en tegen de Kings met nog ruim vier minuten op de klok slechts een achterstand van twee punten had. Iets meer scherpte in de laatste minuten en Kobe Bryant en co staan op twee gewonnen duels in plaats van twee verloren.

De derde verrassing van de tweede speeldag van het seizoen kwam op naam van Golden State Warriors, dat een dag eerder nog kansloos onderuit was gegaan tegen Los Angeles Clippers maar nu in eigen huis Chicago Bulls versloeg. Een off-night vanDerrick Rose leidde het verlies van de Bulls in. De 23-jarige regerend MVP kwam niet verder dan 13 punten en raakte slechts vier van zijn 17 schoten. Het trio Monta Ellis, Stephen Curry en David Lee profiteerde optimaal van het slechte optreden van Rose en combineerden voor 69 punten. Genoeg voor de zege: 99-91.

 

Lees ook:Mavericks verrassen Lakers in Staple Center
Lees ook:Lakers verliezen ook tweede thuisduel tegen Mavericks
Lees ook:Lakers, Mavericks gewoon naar tweede ronde
Lees ook:Titelverdediger Lakers op rand van uitschakeling
Lees ook:MVP 2011-12 | Kobe Bryant (8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.