Duel v/d dag: Bulls @ Hawks

Elke zaterdag en zondag bespreekt NBA.blog.nl de wedstrijd van de dag. Deze zaterdag: Chicago Bulls op bezoek in Atlanta voor een duel tegen de Hawks. Chicago: 1e in Eastern Conference. Atlanta: 6e in Eastern Conference.

Een rematch van de ontmoeting van afgelopen dinsdag. En als de Bulls dan net zo spelen als toen kunnen ze op zeker hun zes wedstrijden durende zegereeks in de prullenbak gooien. Dat Chicago de wedstrijd vier dagen geleden nog wist te winnen had drie oorzaken: 1. Derrick Rose raakte op dreef en scoorde 17 van zijn 30 punten in de laatste periode. 2. Atlanta stopte met verdedigen. 3. Atlanta miste alle belangrijke vrije worpen in de slotfase. Conclusie: het was niet zozeer de verdienste van de Bulls dat ze wonnen, maar meer het slechte spel van de Hawks op het eind van de wedstrijd.

Nu was dit duel in Chicago, vanavond spelen de ploegen tegen elkaar in Atlanta. De Hawks zijn gebrand op revanche, maar spelen ook hun derde duel in drie dagen. Niet echt een lekkere voorbereiding voor een bezoek van misschien wel de beste ploeg in de league. Verdedigend zijn de Bulls zo sterk (de laatste vier duels kwamen tegenstanders niet verder dan gemiddeld 76 punten), dat zelfs een achterstand van 19 punten, zoals dinsdag het geval was, ze niet van slag brengt. Ze pakken een handvol offensieve rebounds, blokken wat schoten, hier en daar een steal of een geforceerde turnover en de Bulls zijn terug in de wedstrijd.

Ook de Hawks hebben een goede defensie, maar zullen vanavond op de toppen van hun kunnen moeten spelen om een zege uit het vuur te kunnen slepen. En zorgen dat die vrije worpen in het vierde kwart gewoon worden benut in plaats van minder dan de helft zoals nu het geval is.

Lees ook:Hawks maken einde aan zegereeks Bulls
Lees ook:PLAYOFFS: stand halve finales conference
Lees ook:Hawks trekken stand gelijk met Bulls
Lees ook:Rose, Bulls met één been in conference finale
Lees ook:PLAYOFFS: Programma Conference finales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.