Pacers stoppen zegereeks Bulls

Indiana Pacers hebben vrijdagavond Chicago Bulls een halt toegeroepen. In eigen huis waren de Pacers na overtime met 115-108 te sterk. Derrick Rose kon ondanks een ijzersterk vierde kwart en 42 punten (evenaring career-high) de nederlaag niet voorkomen. Hiermee kwam de zegereeks van de Bulls tot een einde bij acht opeenvolgende zeges.

Bij de Pacers waren Tyler Hansbrough en Danny Granger, die beiden in overtime met zes fouten de wedstrijd moesten verlaten, met respectievelijk 29 en 19 punten van groot belang in de zege op de Bulls.

Indiana zat na drie periodes op rozen, met een voorsprong van maar liefst 14 punten. De hele wedstrijd had de thuisploeg het betere van het spel gehad, maar in het vierde en laatste kwart ging het mis. De Pacers misten veel schoten en Rose bracht zijn ploeg met 19 punten, waarvan drie vrije worpen met nog maar één seconde te gaan, terug op gelijke hoogte: 102-102. In de verlenging namen de Pacers weer een voorsprong en maakte Rose met nog een halve minuut te spelen zijn zesde fout.

Voor de Pacers komt de overwinning zeer gelegen, aangezien de ploeg in een verhitte strijd is verwikkeld met Charlotte Bobcats en Milwaukee Bucks om plaats acht in de Eastern Conference.