Bulls, Celtics boeken 50e seizoenszege

Chicago Bulls en Boston Celtics houden de spanning in de Eastern Conference erin. In de strijd om de eerste plaats in het oosten wonnen beide ploegen. De Bulls waren veel te sterk voor Sacramento Kings (132-92) en de Celtics wonnen op bezoek in Madison Square Garden van New York Knicks: 96-86.

De Bulls en Celtics staan op gelijke hoogte in het oosten met beide 50 zeges tegen 19 nederlagen. Voor Chicago was het de eerste keer sinds 1998 dat ze de grens van vijftig overwinningen passeerden. In dat jaar wonnen de Bulls onder Michael Jordan de laatste van zes titels in de jaren negentig.

De laatste keer dat de Bulls tegen de Kings speelden in Chicago verspeelde de thuisploeg een voorsprong van 35 punten om alsnog te verliezen. Derrick Rose en co zinspeelden op wraak en die kregen ze. De Kings werden volledig weggespeeld en Rose kwam slechts 28 minuten in actie.

De Celtics hadden het drie periodes moeilijk tegen New York, maar waren in het vierde kwart oppermachtig. Defensieve stops en een hoog schotpercentage zorgden ervoor dat Boston in de slotminuten van het duel alsnog de overwinning veilig stelde

Ook Orlando Magic en San Antonio Spurs, twee teams die zich al hebben verzekerd van de playoffs, wonnen hun wedstrijd. De Magic waren op bezoek in Cleveland te sterk voor de Cavaliers: 97-86. In eigen huis waren de Spurs een maatje te groot voor Golden State Warriors: 111-96.

Lees ook:Rose bezorgt Bulls zege tegen Bucks
Lees ook:Chicago wint, Boston verliest plaats twee aan Miami
Lees ook:Pacers, Bobcats strijden om laatste plek playoffs
Lees ook:76ers troeven Bulls af
Lees ook:Bulls verhogen druk op Heat na zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.