Playoffs Dag 3: Bulls, Heat op weg naar tweede zege

De rook van de eerste wedstrijden in de playoffs is opgetrokken. Alle teams hebben één duel gespeeld, met de nederlagen van San Antonio Spurs en Los Angeles Lakers tegen respectievelijk Memphis Grizzlies en New Orleans Hornets als de grote verrassingen. De topteams in de Eastern Conference lieten zich niet verrassen. Chicago Bulls en Miami Heat wonnen hun eerste duel ´gewoon´. Na moeizame zeges wacht vanavond de tweede confrontatie in de best-of-seven serie: de Bulls tegen Indiana Pacers, de Heat tegen Philadelphia 76ers.

Chicago kwam in het eerste duel voor eigen publiek goed weg. Lang zag het er naar uit dat de Bulls tegen een nederlaag zouden aanlopen. Maar een indrukwekkende Derrick Rose dacht daar anders over en leidde zijn ploeg toch naar een zege. Voor de Pacers komt het er nu op aan om met dezelfde intensiteit en kwaliteit te spelen en te hopen dat de schoten dan wel vallen in de laatste minuten van het duel. Tegen een ontketende Rose valt echter weinig te doen. En een tweede zege voor de Bulls lijkt onoverkomelijk voor de Pacers.

Ook Miami kende geen makkelijke opener afgelopen zaterdag. Het leek er in het derde kwart op dat het een eenvoudige overwinning zou worden voor LeBron James en co, maar dat liep even anders. De 76ers kwamen terug tot 1 punt, waarna de Heat alsnog uitliep en de zege pakte. Het is nog onzeker voor Miami of Dwyane Wade vanavond mee kan spelen, iets wat een groot gemis zou zijn voor de ploeg van coach Erik Spoelstra. En een voordeel voor Philadelphia, want zonder Wade zijn de Heat minder efficiënt en kwetsbaarder.

Lees ook:Playoffs Dag 11: Heat, Thunder op weg naar tweede ronde
Lees ook:Playoffs Dag 1: Bulls starten tegen Pacers
Lees ook:Heat en Bulls blijven in spoor Celtics
Lees ook:Heat eenvoudig naar zege tegen 76ers
Lees ook:James leidt Heat naar moeizame zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.