Lakers in overtime naar tweede plaats Westen

Los Angeles Lakers heeft op de valreep toch nog de tweede plaats in de Western Conference veroverd. Met dank aan Kobe Bryant. In overtime pakten de Lakers op bezoek in Sacramento bij de Kings de benodigde overwinning: 116-108. Bryant was uiterste belangrijk met 36 punten, waaronder de gelijkmakende score met een driepunter met nog 4 seconden op de klok in reguliere speeltijd.

Met nog ruim vijf minuten te spelen leek er niets aan de hand voor Los Angeles. De ploeg van coach Phil Jackson had een voorsprong van tien punten (95-85) en kon het duel geroutineerd uitspelen. Dat gebeurde echter niet. In de volgende drie minuten maakten de Lakers geen punt en de Kings twaalf. Dit leidde tot een spectaculair slot waarbij Kobe Bryant, wie anders, met nog enkele seconden te gaan een driepunter maakte en zo de stand op 99-99 zette. In overtime waren de Kings geen partij meer voor de Lakers.

Door de overwinning deed de zege van Dallas Mavericks op New Orleans Hornets (121-89) er niet meer zoveel toe. De Mavericks eindigen als derde in het westen en spelen in de playoffs tegen Portland Trail Blazers terwijl de Lakers het opnemen tegen de Hornets. Veel heeft Los Angeles niet te duchten van de Hornets. In het reguliere seizoen waren de Lakers in alle vier de duels te sterk voor New Orleans.

Lees ook:Bryant, Lakers pakken zege op Hornets
Lees ook:Lakers vernederen Spurs in San Antonio
Lees ook:Hornets stunten met winst op Lakers
Lees ook:Hornets, Pacers zeker van playoffs
Lees ook:Rose leidt Bulls in slotseconden langs Lakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.