Lakers vernederen Spurs in San Antonio

Los Angeles Lakers hebben laten weten dat ze dit seizoen nog niet zomaar afgeschreven kunnen worden. Ondanks hun derde plaats in de Western Conference en hun af en toe matige spel, werden de Spurs in San Antonio volledig afgedroogd. Bryant scoorde 26 punten en leidde de Lakers naar een 99-83 zege.

Met nog iets minder dan vijf minuten te gaan in het derde kwart pakte Lakers zijn grootste voorsprong in het duel, maar liefst 32 punten. Die voorsprong bleef gehandhaafd tot de start van het vierde kwart. Toen stuurde coach Phil Jackson zijn tweede unit het veld in en bracht San Antonio de score nog terug tot 16 punten.

Bryant speelde slechts 31 minuten, Gasol 35 minuten en de rest van de groep kwam niet meer dan 30 minuten in actie. “We speelden erg goed”, reageerde Jackson na afloop. “De beste wedstrijd tegen een eliteteam dit seizoen. We hebben ze verrast met ons spel in het eerste kwart, waarin we goed op dreef waren.”

De overwinning op de Spurs betekende de zevende opeenvolgende zege voor Los Angeles. Na de All-Star break verloor de regerend kampioen geen duel meer. Zie hieronder de samenvatting van het duel.

Na de Spurs gingen ook de Mavericks zondagavond onderuit. In Dallas verloor de thuisploeg enigszins verrassend van Memphis Grizzlies: 104-103. Hiermee doorbrak Memphis de zegereeks van de Mavs die op acht stond. Dallas blijft desondanks tweede in de Western Conference. Memphis kan de zege zeer goed gebruiken in de strijd om de laatste play-off plaats in het westen. De Grizzlies staan nu achtste.

Na een grote voorsprong voor Dallas, een comeback van Memphis, kwam het aan op de laatste seconden. Dirk Nowitzki (23 punten in totaal) leek zijn team met nog drie seconden op de klok de zege te bezorgen met een raak schot vanaf de vrije worplijn: 103-102. Maar Zach Randolph dacht daar anders over en maakt, onder zware defensieve druk, het winnende schot met nog 0.3 seconde op de klok: 104-103.