Thunder pakken zege op Mavericks

Oklahoma City Thunder heeft het tweede duel tegen Dallas Mavericks in de finale van de Western Conference gewonnen. In Dallas waren de Thunder in het vierde en laatste kwart net iets scherper dan de Mavs. Onder aanvoering van Kevin Durant en James Harden, gezamenlijk goed voor 47 punten, pakten de Thunder de overwinning: 106-100. De stand in de serie is nu gelijk: 1-1.

De Mavs verloren de wedstrijd voornamelijk door een mindere prestatie van de bankspelers ten opzichte van de Thunder. De reserves kwamen voor de Mavs tot 29 punten tegen 50 punten voor Oklahoma City. Daarnaast waren de starters ook niet echt scherp. Nowitzki schoot weliswaar tien van zijn zeventien schoten raak, maar de andere vier kwamen niet verder dan veertien op 39 (!). Thunder-coach Scott Brooks was blij met de energie die zijn reservespelers hadden laten zien. “Wij als team hebben veel vertrouwen in onze bank en ze hebben het uitstekend gedaan.” Om er relativerend aan toe te voegen: “Maar het blijft een teamprestatie als je wint.”

In het vierde kwart ging Nowitzki voorop in de strijd voor de Mavs, maar zijn team reageerde slap. De Duitser scoorde 16 van zijn in totaal 29 punten in de laatste periode, maar zowel aanvallend als verdedigend kreeg hij geen hulp van zijn teamgenoten. De Thunder schoten in het laatste kwart 11 van hun 17 schoten raak en hadden hiermee telkens een antwoord op het offensieve geweld van Nowitzki. Harden was met 10 punten belangrijk in de vierde periode.

Het bleef spannend tot het eind. Met acht seconden op de klok had Peja Stojakovic de kans om de achterstand terug te brengen tot slechts één punt. Zijn driepunter viel echter niet binnen, waardoor de zege naar Oklahoma City ging. Het derde duel in de ontmoeting tussen de Mavs en de Thunder staat zaterdag op het programma. De Thunder kunnen dan voor eigen publiek een voorsprong nemen in de serie.

Lees ook:Fenomenale Nowitzki helpt Mavs aan zege op Thunder
Lees ook:Mavs op weg naar NBA-finale na zege op Thunder
Lees ook:Mavericks pakken nipte zege op Heat
Lees ook:Grizzlies forceren beslissend zevende duel tegen Thunder
Lees ook:Video v/d dag – Hoogtepunten Playoffs #39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.