Mavericks pakken nipte zege op Heat

Dallas Mavericks hebben het vierde duel in de finale van de NBA gewonnen. In eigen huis beslisten de Mavericks in een spannend vierde kwart de wedstrijd. Na een vroege achterstand van negen punten stond de defensie van Dallas de spelers van Miami slechts negen punten toe in de laatste tien minuten. Zelf kwamen Nowitzki, die met koorts speelde, en co tot 21 punten. De Mavs wonnen met 86-83. Mike Miller miste in de slotseconde nog een driepunter voor de Heat. Dat stand in de best-of-seven serie is nu 2-2.

Bij de Mavs eindigde de zieke Nowitzki op 21 punten en elf rebounds, waarvan 10 punten en 5 rebounds in het laatste kwart. Vier andere Dallas-spelers eindigden met tien punten of meer, waar Jason Terry en Shawn Marion combineerden voor 33 punten. De bank van de Mavericks speelde een belangrijke rol in de zege. Met 28 punten tegen 15 voor de Heat waren ze veel effectiever. Toch deed Miami het zeker niet slecht. Dallas schoot maar veertig procent van zijn schoten raak, tegen 43 procent voor de Heat. Meer turnovers (15 tegen 11), minder driepunters (2 tegen 4) en minder vrije worpen (17 tegen 24) deden Miami uiteindelijk de das om.

Aan het begin van het vierde kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Heat. Bosh en Wade waren op dreef en na een driepunter van Miller en een jump shot van Haslem, was de voorsprong negen punten met tien minuten te gaan. Natuurlijk nog geen zekerheidje, maar zeker geen reden om daarna als team volledig de weg kwijt te raken. De totale schade na tien desastreuze minuten: 6 turnovers, 10 gemiste schoten en een gemiste vrije worp van Wade die de Heat op gelijk hoogte had gebracht (82-82). Van de 23 possessions in het vierde kwart wist Miami slechts vijf keer te scoren en benutte drie vrije worpen.

De vergelijking gaat niet helemaal op, maar de teloorgang van de Heat leek een beetje op die in wedstrijd twee. Toen ging ook alles mis voor Miami. Turnovers, slechte schotkeuzes, fouten. En nu was het niet anders. Natuurlijk was de defensieve van de Mavs sterk, maar een zieke Nowitzki tien punten toestaan in het laatste kwart. Dat is vragen om problemen. Na een gemiste vrije worp van Wade zorgde de Duitser met een lay-up voor een 84-81 score met nog veertien seconden op de klok. Wade bracht de achterstand terug tot één punt met een dunk, waarna Terry de marge weer op drie zette met twee rake vrije worpen.

Maar in de tweede helft kwamen de Big Three niet verder dan 31 punten. Wade scoorde er negentien, van zijn in totaal 32 punten, en was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Miami nog meedeed in de laatste minuten. James, die één van zijn slechtste playoff-prestaties neerzette met 8 punten, 9 rebounds en 7 assists, en Bosh kwamen gezamenlijk niet verder dan twaalf punten. James maakte er slechts vier en nul in het laatste kwart. Bosh scoorde in de eerste twee periodes zestien punten, maar in de laatste twee acht en slechts twee in het vierde kwart.

Met nog veertien seconden te gaan moest Miami na een time-out via een driepunter verlenging zien af te dwingen. Maar de pass op Wade was niet goed en de guard kon nog maar net een back court violation voorkomen. Hij kreeg de bal nog wel in de handen van Miller, maar zijn wanhoopsschot raakte niets anders dan lucht. En zo is deze best-of-seven serie geslonken naar een best-of-three serie. Donderdag volgt deel één in dit drieluik, wanneer de twee ploegen voor de laatste keer in Dallas spelen. Wedstrijd zes, en eventueel wedstrijd zeven, zijn in Miami.

Eén reactie op “Mavericks pakken nipte zege op Heat

1. ger

Prima verslag weer en lekker snel online! Ga zo door!

Goed voor de spanning dat het 2-2 is geworden. Hopelijk wint Dallas donderdag ook, dan volgen er twee spannende wedstrijden in Miami.