Ontketende James en Heat verslaan Lakers

LeBron James heeft met Miami Heat op eerste kerstdag de Los Angeles Lakers een gevoelige nederlaag toegebracht. De superster had met een triple-double een groot aandeel in de zege op de Lakers, met maar liefst zestien punten verschil: 96-80. James kwam tot 27 punten, 11 rebounds, 10 assists en vier steals. Kobe Bryant scoorde in een matig optreden slechts zeventien punten

Miami loopt door de winst op de Lakers een duel in op Boston Celtics, die eerder op de avond verloren van Orlando Magic. De Heat staan, na een 9-8 seizoenstart, nog maar vier verliespartijen achter op Boston: 23 keer gewonnen en negen keer verloren. Van de laatste vijftien duels won Miami er veertien. De Lakers verliezen door de nederlaag de derde plaats in het westen. De Utah Jazz staan nu op gelijke hoogte.

Voor het duel werd er vooral gesproken over het duel der giganten: Kobe Bryant en LeBron James. Aan het eind van de wedstrijd bleek er weinig sprake te zijn van een echt duel. James, en de Heat, was in alle opzichten de meerdere van Bryant, en de Lakers. Ondanks dat het seizoen nog lang is en de prestatie van James en co niets zegt over de kansen van Miami op een eventuele titel, mag het duidelijk zijn dat met een James die zo goed speelt, Miami Heat hoge ogen gaat gooien.

Want naast James hadden ook de twee andere leden van het supertrio in Miami met een gezamenlijke score van 42 punten, achttien rebounds en acht assists een belangrijk aandeel in de zege. Naarmate het seizoen vordert lijken de drie, met James voorop, steeds beter op elkaar ingespeeld te raken.

Lees ook:Heat boeken knappe zege op Lakers
Lees ook:James veel te sterk voor Bryant
Lees ook:Heat verliezen tweede duel op rij, Bryant scoort weer 40 punten
Lees ook:James tweede keer op rij speler van de week
Lees ook:En de All-Stars zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.