Heat verliezen tweede duel op rij, Bryant scoort weer 40 punten

Miami Heat is voor de tweede keer op rij tegen een nederlaag aangelopen. LeBron James en co gingen na een verliespartij op bezoek bij Golden State Warriors nu onderuit bij Los Angeles Clippers. In de laatste zestien seconden had James de kans om de wedstrijd te winnen voor de Heat, die op dat moment met 86-84 achterstonden. Hij kreeg twee vrije worpen, maar miste er één. Tien seconden later volgde er nog een fout op James, maar hij miste weer één van de twee vrije worpen. In overtime bleken de Clippers de langste adem te hebben. Chris Paul was goed voor 27 punten en 11 assists.

De twee verloren duels voor de Heat mogen dan onderdeel van het proces zijn waar elk team tijdens het reguliere seizoen doorheen moet, het waren ten eerste onnodige nederlagen en ten tweede hadden ze lichtelijk hetzelfde patroon: James die in het vierde kwart niet thuis geeft. Tegen de Warriors maakte hij in het vierde kwart slechts 1 punt. Tegen de Clippers probeerde hij het wel, maar zijn drives naar de basket waren tot tweemaal niet goed genoeg voor een ´and-one´.  In plaats daarvan volgden twee keer twee vrije worpen. James raakte tegen de Clippers slechts 9 van zijn 17 vrije worpen. Hij nam dan ook de schuld op zich.

Het seizoen is nog lang, maar door de twee verliespartijen is Miami de eerste plaats in de Eastern Conference nu wel kwijt aan Chicago Bulls die tien zeges koppelden aan slechts twee nederlagen. De Heat wonnen acht duels en verloren er drie.

Kobe Bryant blijft ondertussen de sterren van de hemel spelen bij Los Angeles Lakers. Na 48 punten in de ruime zege op Phoenix Suns, was de 33-jarige Bryant nu goed voor 40 punten in een kleine overwinning op Utah Jazz: 90-87. Daarnaast blokte Bryant het laatste schot van de Jazz, waarmee hij een kans op een verlenging voor Utah om zeep hielp. Zin 30.3 punten per duel gemiddeld is het tweede hoogste aantal na twaalf duels in de loopbaan van Bryant. De Lakers hebben de laatste vier duels gewonnen en staan nu op plek drie in de Western Conference met acht zeges tegen vier verloren duels.

Lees ook:Heat boeken knappe zege op Lakers
Lees ook:NBA FINALE: Nowitzki is koning van vrije worpen
Lees ook:Ontketende James en Heat verslaan Lakers
Lees ook:Titelverdediger Lakers op rand van uitschakeling
Lees ook:Grizzlies winnen eerste duel met Spurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.