James laat postplay zien in oefenduel voor fans

Een dag voor de officiële start van het voorseizoen, lieten de spelers van Miami Heat hun gezicht al zien aan de fans. LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh en hun teamgenoten speelden een oefenduel voor negenduizend seizoenkaarthouders. Een soort van pleister op de wonde vanwege de lockout. En James liet meteen zien dat hij er klaar voor is, met 21 punten en veel plays in de post.

Het spel van James in de post is al jaren een bron van discussie onder de NBA-volgers. De afgelopen jaren was James af en toe wel onder de basket te vinden, maar zijn comfort zone lag duidelijk buiten de bucket. Een jump schot of een dribbel langs zijn mannetje voor een dunk of een pass naar iemand op de driepuntslijn. En ondanks dat hij dit allemaal buitengewoon goed deed, zou James veel moeilijker te verdedigen worden als hij ook in de post zou spelen.

Na het verlies in de finale tegen Dallas Mavericks was James ook doordrongen van het belang om dit onderdeel van zijn spel te verbeteren. Hij ging in de leer bij een van de beste centers aller tijden, Hakeem Olajuwon, en het resultaat lijkt er te zijn. “Ik heb veel tijd geïnvesteerd in mijn spel in de post en ik voel me daar nu op mijn gemak”, stelde James zelf na afloop van het trainingsduel.

Zondag speelt Miami zijn eerste echte duel in het voorseizoen van de NBA. In de eigen American Airlines Arena spelen de Heat tegen Orlando Magic.

 

Lees ook:LeBron pleit voor minder NBA-teams
Lees ook:NBA start met eerste duels voorseizoen
Lees ook:LeBron: ik kom beter terug
Lees ook:Thunder wint ook tweede duel, Spurs en Magic pakken zege
Lees ook:MVP 2011-12 | Durant / James (1/2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.