Adelman nieuwe coach bij Timberwolves

Minnesota Timberwolves heeft Rick Adelman voor volgend seizoen aangetrokken als nieuwe coach. De partijen kwamen dinsdag tot een akkoord. De ervaren 65-jarige coach zit al twintig jaar in het vak en was eerder verantwoordelijk bij Portland Trail Blazers, Sacramento Kings, Golden State Warriors en Houston Rockets. De precieze details van het contract zijn nog niet bekendgemaakt. Adelman vervangt de eind vorig seizoen ontslagen Kurt Rambis.

Het gerucht ging al dat Adelman de nieuwe coach van de Timberwolves zou worden en maandag schreef Timberwolves-ster Kevin Love op Twitter dat de Timberwolves een nieuwe coach hadden. Adelman staat bekend als een trainer met offensieve bedoelingen en in twintig seizoen haalde hij maar liefst zestien keer de playoffs. Tweemaal stond hij in de NBA-finale, met Portland Trail Blazers. Beide keren verloor hij. Met in totaal 945 zeges staat hij achtste op de all-time lijst van meeste NBA-overwinningen.

Bij de Timberwolves krijgt Adelman te maken met de erfenis van een club die drie jaar geleden in Kevin Garnett zijn beste speler ooit verloor. Maar met Kevin Love, rookie Derrick Williams (tweede pick in de draft), de Spaanse guard Ricky Rubio en nog een handvol jonge, getalenteerde spelers lijkt Adelman met het toevoegen van wat ervaren spelers een mooi team in handen te hebben. De Timberwolves eindigden vorig jaar met het slechtste resultaat in de league (17-65).

Adelman wordt de tiende hoofdcoach in de historie van de Minnesota Timberwolves.

Lees ook:Rockets nemen afscheid van Adelman
Lees ook:Love´s buzzer-beater bezorgt Clippers kater
Lees ook:McHale nieuwe coach Rockets
Lees ook:James, Bryant voeren Team USA aan
Lees ook:Timberwolves ook aandeel in deal Anthony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.