James, Bryant voeren Team USA aan

LeBron James en Kobe Bryant behoren, natuurlijk, tot de twintig basketballers die voor de komende Olympische Spelen in Londen het Team USA moeten gaan vormen. Uiteindelijk moet het aantal tot twaalf worden teruggebracht. Wanneer de definitieve selectie bekend wordt gemaakt is nog niet bekend. De Verenigde Staten is titelverdediger in Londen nadat het in 2008 in Beijing in een spannende finale afrekende met Spanje. Miami Heat en Los Angeles Clippers zijn met ieder drie spelers het meest vertegenwoordigd in de lijst.

De Heat hebben naast James ook Dwyane Wade en Chris Bosh bij de selectie zitten en de Clippers hebben Chris Paul, Chauncey Billups en Blake Griffin, die met 22 jaar de jongste speler bij de selectie is. Er zitten acht spelers bij die in 2008 de olympische titel pakten, tien die twee jaar geleden wereldkampioen werden en twee nieuwe gezichten, LaMarcus Aldridge en Kevin Love.

De rest van de selectie is: Kevin Durant, Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Love (Minnesota Timberwolves),Aldridge (Portland Trail Blazers), Carmelo Anthony, Tyson Chandler (New York Knicks), Lamar Odom (Dallas Mavericks), Dwight Howard (Orlando Magic), Derrick Rose (Chicago Bulls), Deron Williams (New Jersey Nets), Andre Iguodala (Philadelphia 76ers), Eric Gordon (New Orleans Hornets) en Rudy Gay (Memphis Grizzlies).

Het olympisch basketbaltoernooi start op 28 juli en de finale staat gepland op 12 augustus, de laatste dag van de Spelen. Van de twaalf teams die meedoen aan het toernooi hebben zich er negen gekwalificeerd. Naast de Verenigde Staten zijn ook Spanje, Frankrijk, Argentinië, Brazilië, China, Australië, Tunesië en gastland Groot-Brittannië zeker van de Spelen. De laatste drie plaatsen worden vergeven tijdens laatste kwalificatietoernooi dat begin juli op het programma staat.

Lees ook:Weergaloze Navarro leidt Spanje naar finale
Lees ook:Brazilië, Argentinië naar Olympische Spelen
Lees ook:Rusland laatste halve finalist na winst op Servië
Lees ook:Ginobili, Scola leiden ongeslagen Argentinië naar zege
Lees ook:Spanje met overmacht naar tweede EK-titel op rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.