Playoffs Dag 12: D-day voor Hornets, Magic, Trail Blazers

Drie duels, driemaal de zesde wedstrijd, driemaal 3-2. Los Angeles Lakers hebben een voorsprong op New Orleans Hornets, Orlando Magic kijken tegen een achterstand aan tegen Atlanta Hawks en Portland Trail Blazers moet Dallas Mavericks voor laten gaan. En vanavond is het D-day voor deze ploegen. Of de serie in de eerste ronde van de playoffs wordt verlengd met een allesbepalende wedstrijd zeven en een kans op de tweede ronde of het playoff-avontuur is voorbij.

De Hornets nemen het thuis in New Orleans op tegen regerend kampioen Los Angeles en sterspeler Chris Paul heeft er zin in. “Het is alles of niets voor ons. We zijn er klaar voor.” De twee overwinningen die de Hornets boekten op de Lakers zijn bijna volledig op het conto te schrijven van Paul. Twee ijzersterke prestatie, twee zeges. Nu is een derde spectaculair duel nodig om zijn ploeg in de serie te houden. Met het publiek als extra steun in de rug hopen de Hornets de aanval van de Lakers in bedwang te houden en hun verdediging meer onder druk te zetten, dus niet zoals in het laatste duel toen beide niet lukte.

Voor de Magic wacht de lastige klus om in Atlanta de Hawks te verslaan. Een knappe teamprestatie zorgde er twee dagen geleden voor dat de achterstand werd verkleind tot 3-2, maar die zege was mede te danken door de weinige schoten die de Hawks maakten. De kans dat dit vanavond weer gebeurd is klein. Coach Stan van Gundy wil weer een teamprestatie zien in Atlanta. “Het zijn niet één of twee spelers die het moeten doen, maar het hele team. De eerste duels was het alleen Dwight Howard die voorop ging in de strijd. Maar we hebben meer mensen nodig die opstaan.” Zo niet, dan is de kans zeer groot dat de verliezend NBA-finalist van 2009 al in de eerste ronde vanaf de kant moet toekijken.

Dan wacht Dallas Mavericks een warm onthaal in Portland als het op bezoek gaat bij de Trail Blazers. Het zal moeten blijken hoe sterk de Mavs mentaal zijn nadat ze een 2-0 voorsprong hadden verspeeld. Het vijfde duel werd echter overtuigend gewonnen door Dirk Nowitzki en co, maar het is de vraag of Dallas dat sterke spel ook buiten de eigen arena kan laten zien. Brandon Roy, die zijn team bijna persoonlijk de zege bezorgde in game vier met 18 punten in het vierde kwart, weet hoe zijn ploeg kan winnen. “We moeten onszelf blijven en niet in paniek raken als zij twee punten voorkomen. We moeten ons game plan uitvoeren zoals we dat het hele seizoen hebben gedaan en dan kunnen we dit team verslaan.”

Lees ook:Bryant, Lakers pakken zege op Hornets
Lees ook:Playoffs Dag 10: Laatste kans voor Magic
Lees ook:Trail Blazers ook zeker van playoffs
Lees ook:Hawks bezorgen Magic grote kater met uitschakeling
Lees ook:Playoffs Dag 16: Lakers klaar voor Mavericks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.