Thunder en Clippers pakken eerste zege

Oklahoma City Thunder en Los Angeles Clippers hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Thunder, favoriet voor de eerste plaats in de Western Conference, waren onder leiding van regerend NBA-topscorer Kevin Durant en James Harden een maatje te groot voor Orlando Magic: 97-89. De Clippers gingen op bezoek bij Golden State Warriors en de bezoekers waren veel te sterk voor de thuisploeg. Blake Griffin, Chris Paul en Chauncey Billups combineerden voor 63 punten in de 105-86 overwinning.

De einduitslag lijkt nog acceptabel voor Dwight Howard en de Magic, maar realiteit is dat ze geen schijn van kans hadden tegen de Thunder. Met nog iets meer dan acht minuten op de klok was het verschil 22 punten na een driepunter van Deaquan Cook. Toen geloofden de Thunder het wel en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Hierdoor kon Orlando nog terugkomen en de score een enigszins dragelijk aanzien geven. Howard en co krijgen vandaag al de kans om zich te revancheren als in eigen huis Houston Rockets op bezoek komt. De Thunder gaan vandaag op bezoek bij Minnesota Timberwolves.

De grote zege van de Clippers was gezien het wedstrijdverloop onverwachts. Zes minuten voor tijd had Golden State nog een voorsprong van één punt met een stand van 82-81. Voor eigen publiek hadden Monta Ellis, Stephen Curry en co dus alle kans om te winnen. In de laatste minuten was het echter de Chris Paul-show die met acht punten en vier assists de aanzet gaf tot 24 gescoorde punten tegen slechts 5 voor de Warriors, die zes schoten misten en vier turnovers produceerden.

Golden State mag vanavond weer vol aan de bak als Derrick Rose en de Chicago Bulls op bezoek komen. De Clippers spelen woensdag pas weer en gaan dan op bezoek bij San Antonio Spurs.