San Antonio loopt tegen negende nederlaag aan

San Antonio was goed bezig in de reeks uitwedstrijden die ze moesten spelen. Alleen het eerste duel tegen de Trail Blazers werd verloren en daarna vier keer gewonnen. Tot vrijdagavond het duel tegen Philadelphia 76ers op het programma stond. Verreweg de meest lelijke nederlaag dit seizoen voor de Spurs: 77-71.

Oud-gediende Tim Duncan was de enige die naar behoren presteerde met 16 punten en 13 rebouds. Manu Ginobili en Tony Parker waren gezamenlijk (!) goed voor 17 punten. Als team schoot San Antonio slechts 33 procent van de schoten raak. De 76ers deden dat net iets beter met 35 procent. Grote man bij Philadelphia was guard Jrue Holiday met 27 punten.

Door de nederlaag lijkt het voor de Spurs bijna onmogelijk om het record van Chicago Bulls uit 1995-96 voor beste seizoensresultaat te evenaren. De Bulls eindigden toen op 72 zeges en slechts tien nederlagen. San Antonio heeft nu negen nederlagen, maar er staan nog 29 duels op het programma.

Berekend met het huidige winstpercentage van de Spurs (83 procent) zullen ze hoogstwaarschijnlijk vier of vijf duels verliezen in de laatste serie wedstrijden.

Opvallend is dat Miami Heat na de slechte seizoenstart (9 zeges, 8 nederlagen) nadien beter presteert dan de Spurs. Als je de eerste 17 duels niet meerekent heeft Miami dertig duels gewonnen tegen zes nederlagen en San Antonio 29 duels tegen zeven verliespartijen. Eng idee voor de toekomst? De Bulls stonden zonder de 17 eerste wedstrijen op  33-3, slechts drie duels minder verloren dan de Heat. Als de Heat echt op elkaar ingespeeld raakt kunnen ze wel eens heel dichtbij het record van de Bulls in de buurt komen.

Overigens nam Miami voor het eerst dit seizoen de toppositie over in de Eastern Conference. Door de zege op Detroit Pistons (106-92) werd de eerste plek overgenomen van Boston Celtics.

Overige uitslagen NBA vrijdag:

New Jersey Nets – Charlotte Bobcats 94-89

Minnesota Timberwolves – Indiana Pacers 105-116

New Orleans Hornets – Orlando Magic 99-93

Portland Trail Blazers – Toronto Raptors 102-96

Los Angeles Lakers – New York Knicks 113-96

Milwaukee Bucks – Memphis Grizzlies 86-89

Lees ook:Spurs doorbreken verliesreeks met zege op Suns
Lees ook:Heat nemen genadeloos revanche op Spurs
Lees ook:Spurs op koers beste seizoensresultaat ooit
Lees ook:Uitslagen NBA dinsdag 12|04
Lees ook:Spurs onderuit bij Trail Blazers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.