Heat nemen genadeloos revanche op Spurs

Miami Heat heeft dinsdagavond genadeloos revanche genomen op de grote nederlaag die het team tien dagen geleden leed tegen San Antonio Spurs. Toen werd Miami met dertig punten weggespeeld, nu waren de Heat zelf met dertig punten te sterk voor diezelfde Spurs: 110-80. Het was de derde zege op rij voor Miami.

Zowel defensief als offensief waren de Heat ijzersterk. De Big Three, James, Wade en Bosh, waren goed voor het totale aantal punten van de Spurs, 80. Bosh, die de laatste drie duels uitstekend op dreef is, werd met dertig punten topscorer. Daarnaast schoot San Antonio slechts 38 procent van de schoten raak en had het dertien turnovers. Miami scoorde meer rebounds, 47 om 33, steals, 9 om 5 en geblokte schoten, 5 om 2.

De laatste drie duels lijkt Miami weer op een kanshebber voor de NBA-titel. Vijf achtereenvolgende duels werden er verloren, maar vorige week tegen Los Angeles Lakers kwam het omslagpunt. Daarna werden Memphis Grizzlies en nu dus de Spurs compleet weggespeeld. Gemiddeld won Miami de drie wedstrijden met 23 punten per duel.

Voor de Spurs was het de dertiende verliespartij van het seizoen. Desondanks staat San Antonio nog ruim bovenaan in de NBA, met een voorsprong van vijf duels op de leiders in de Eastern Conference, Boston Celtics en Chicago Bulls. Miami heeft een achterstand van drie verliesduels op deze twee teams, maar speelt in de resterende vijftien duels nog tegen beiden.

Lees ook:Heat verpletteren Grizzlies voor tweede zege op rij
Lees ook:Spurs pakken weer overwinning
Lees ook:Heat hard onderuit op bezoek bij Spurs
Lees ook:San Antonio loopt tegen negende nederlaag aan
Lees ook:Knicks verliezen zesde duel op rij, Miami wint weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.