Ginobili leidt Spurs langs Grizzlies

San Antonio Spurs hebben thuis een relatief eenvoudige zege geboekt op Memphis Grizzlies. De leider in de NBA was met 95-88 een maatje te groot voor de Grizzlies. Manu Ginobili was aanvallend ouderwets op dreef en scoorde 35 punten. De overwinning betekende de 49e zege voor de Spurs, die ruim aan de leiding gaan in de Western Conference.

Het was echter niet een en al hosannah in San Antonio. Guard Tony Parker viel uit met een blessure en de Spurs verspeelden een voorsprong van maar liefst twintig punten. Vooral door de 18 punten van Ginobili in het vierde kwart wonnen de Spurs voor de 21e keer op rij voor eigen publiek. Een clubrecord.

Ook de rest van de top drie in het westen blijven winnen. Dallas Mavericks was op bezoek bij Toronto Raptors veel te sterk. De laaggeklasseerde Raptors hadden geen schijn van kans tegen Dirk Nowitzki en co: 114-96. Nowitzki was goed voor 31 punten en 13 rebounds. Het was de zesde zege op rij voor Dallas.

Los Angeles Lakers pakte in de confrontatie met concurrent voor de derde plaats Oklahoma City Thunder nipt de zege: 90-87.  De Lakers wonnen voornamelijk door sterk verdedigen, iets wat door de kenners al het gehele seizoen wordt bekritiseerd. Sterspelers Kobe Bryant kwam niet verder dan 17 punten en raakte slechts 8 van zijn 22 schoten.  De Thunder waren nog dichtbij een verlenging, maar in de slotseconden misten Kevin Durant en James Harden een driepunter.

Phoenix Suns was met 110-108  te sterk voor Indiana Pacers. Op bezoek in Indiana was Channing Frye de matchwinner met een buzzer-beater in overtime. Minnesota Timberwolves won dankzij 37 punten en 23 rebounds van Kevin Love met 126-123 van Golden State Warriors en Houston Rockets was verrassend te sterk op bezoek bij New Orleans Hornets: 91-89.

Lees ook:Spurs herstellen zich tegen Wizards
Lees ook:Durant leidt Thunder naar zege
Lees ook:Volledig overzicht van All-Stars
Lees ook:Zesde nederlaag op rij voor Spurs
Lees ook:Heat verliest koppositie aan Boston

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.