Spurs pakken eerste plek Western Conference

San Antonio Spurs heeft dan uiteindelijk toch gedaan wat er al het hele seizoen aan zat te komen. De ploeg van coach Gregg Popovich verzekerde zich dankzij een ruime overwinning op Sacramento Kings van de eerste plaats in de Western Conference. De Kings werden met 124-92 verslagen. Manu Ginobili had met 25 punten een belangrijk aandeel in de overwinning van de Spurs.

Tevens betekende de zege dat de Spurs als eerste team in de NBA hun 60e overwinning boekten. Het was de vierde keer in de historie van de Spurs dat ze zestig zeges of meer boeken. De laatste keer was in 2006 toen het team een recordaantal van 63 overwinningen in de clubgeschiedenis haalde. Met nog drie duels op het programma kunnen de Spurs dit aantal nog evenaren.

Het beste resultaat in de NBA en de Western Conference leek negen duels geleden een zekerheidje voor de Spurs. Maar toen verloren ze ineens zes duels op rij en was de voorsprong op concurrent Lakers, die juist alles wonnen nog maar één duel. Drie duels, en drie overwinningen voor de Spurs en drie nederlagen voor de Lakers (woensdagavond onderuit met 95-87 tegen Golden State Warriors), later heeft San Antonio het beste resultaat alsnog vastgelegd.

De eerste plaats in de NBA is echter nog niet zeker. Chicago Bulls heeft slechts één duel achterstand, dus de Spurs moeten de laatste drie duels nog aan de bak als ze met het beste resultaat in de league willen eindigen.

Lees ook:Rivers coach East All-Stars, Popovich bij West
Lees ook:Spurs evenaren winstrecord Lakers
Lees ook:Bryant, Rose spelers van de maand
Lees ook:Bulls´ Thibodeau verkozen tot beste coach
Lees ook:Bulls hebben geen kind aan Celtics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.