Bulls Thibodeau coach van de maand

Tom Thibodeau heeft in de Eastern Conference de award voor coach van de maand gekregen voor wedstrijden gespeeld in april. De coach van Chicago Bulls bezorgde zijn team een ongeslagen maand met acht gewonnen duels. De sterke eindspurt gaf Chicago uiteindelijk de nummer 1-positie in de NBA. Het is de derde keer dit jaar dat Thibodeau de prijs ontvangt. Eerder kreeg hij die ook al in januari en maart.

Voormalig sterspeler van Detroit Pistons Isiah Thomas stelde eerder deze maand dat Thibodeau de echte MVP was van Chicago Bulls. “Hij is zo slim. Als je praat over hoe goed iemand het spel kan lezen is hij duidelijk een van de topcoaches in de league.” En dat voor een rookie. Thibodeau werd op 23 juni afgelopen jaar aangesteld als 18e coach in de geschiedenis van de Bulls. Met zijn verdedigende principes maakte hij van de Bulls het beste defensieve team in de league, wat leidde tot een verbetering van het resultaat van vorig jaar (41 gewonnen duels) met 21 wedstrijden: 62-20. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Thibodeau dit jaar niet wordt verkozen tot coach van het jaar.

De 52-jarige Thibodeau werd geboren in New Britain in Connecticut en is dan wel een rookie als hoofdcoach, maar heeft al ruim twintig jaar ervaring in de NBA. Hij werkte in de jaren negentig voor San Antonio Spurs en New York Knicks en was voor zijn baan bij de Bulls verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de defensieve schema´s bij Boston Celtics onder coach Doc Rivers. Mede dankzij zijn inspanningen wonnen de Celtics in 2008 een zeventiende NBA-titel.

In de Western Conference ging de award naar coach Nate McMillan van Portland Trail Blazers. In april won hij met zijn team vijf van de zeven duels die op het programma stonden. Hieronder knappe zeges op Oklahoma City Thunder, Los Angeles Lakers, Memphis Grizzlies en Dallas Mavericks. De Trail Blazers eindigden door deze reeks op een zesde plaats in het westen en ontmoeten in de eerste ronde van de playoffs de Mavs.

Lees ook:Bulls´ Thibodeau verkozen tot beste coach
Lees ook:Griffin wéér rookie van de maand
Lees ook:Griffin, Wall pakken award Rookie of the Month
Lees ook:Bulls langs Spurs voor eerste plaats
Lees ook:Eindelijk tijd voor playoffs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.