Paul, Rondo, Howard en Roy openen transfercarrousel

De transfercarrousel in de NBA draait slechts een halve week na het bereiken van de ´handshake´-overeenkomst afgelopen zaterdag al op volle toeren. De nieuwe arbeidsovereenkomst moet nog worden getekend, maar er wordt in de media al volop gespeculeerd welke spelers in de belangstelling staan van welke teams en hoe de deals eruit gaan zien. Met Chris Paul (Hornets), Rajon Rondo (Celtics), Dwight Howard (Magic) en Brandon Roy (Blazers) in de hoofdrol.

Dat de namen van Chris Paul en Dwight Howard nu al worden genoemd, terwijl ze volgend jaar pas op de free agency markt terecht komen, is niet zo verwonderlijk. Stel jezelf één vraag: hoeveel hebben New Orleans Hornets en Orlando Magic gewonnen de afgelopen jaren? Juist, niets. De Magic reikten in 2009 weliswaar nog tot de NBA-finale, maar sindsdien werd het alleen maar slechter, met de pijnlijke uitschakeling in de eerste ronde van de afgelopen playoffs tegen Atlanta Hawks als laatste dieptepunt. De Hornets zijn in het westen geen partij voor de Mavericks, Thunder, Lakers en ook niet voor de upcoming Clippers.

Dus zijn Paul en Howard, beiden behorend tot de tien beste spelers van de NBA, niet tevreden. Logischerwijs. Beiden hebben niet de behoefte om hun contract te verlengen met hun huidige ploeg, wat inhoudt dat als het dit seizoen niet heel goed gaat lopen ze volgend jaar zomer beiden de deur uitlopen zonder dat de Hornets en Magic daar wat voor terug krijgen. De kans dat de Hornets en Magic dit seizoen mee gaan doen om de prijzen is vrij klein, dus zijn beide spelers haalbaar. Voor de juiste, hoge, prijs.

Paul is wellicht de beste point-guard in de NBA op dit moment en het is dan ook niet verbazingwekkend dat teams als Boston Celtics (aan het begin van wederopbouw, dus nieuwe franchisespeler dus ruilen voor Rondo en wat ervaren rotten), New York Knicks (met Amare en Carmelo Anthony ontbreekt net die belangrijke spelverdeler) en Los Angeles Clippers (op zoek naar ervaring) zich in de strijd om zijn gunsten mengen. Van die drie lijken de Clippers, ja de Clippers, nog de meeste kans te maken.

Ondertussen bereidt New Jersey Nets een ultieme aanbieding voor op Dwight Howard. Stel je voor, de combi Deron Williams met Howard. Zet daar nog een paar basketballers bij met iets meer dan gemiddelde basketbalintelligentie en je hebt een topteam. Verder staat Brandon Roy ook volop in de belangstelling. Naar verluidt worden hij en zijn contract van 15 miljoen dollar door Portland Trail Blazers op straat gezet via de amnesty regel (elk team mag na de lockout één speler van het rooster schrappen om wat meer lucht te krijgen rond het salarisplafond) en Chicago Bulls wil niets liever dan Roy toevoegen. Maar de Bulls zullen zeker niet de enigen zijn die Roy op het oog hebben.

En dan is er nog de langdurige interesse van Miami Heat in Samuel Dalembert. Hoewel de Heat de finale tegen Dallas Mavericks zeker niet verloren vanwege het gemis van een center -maar vanwege een falende Big Three- maar een goede center in plaats van stand-in Joel Anthony had zeker geholpen. Dalembert is geïnteresseerd, maar zal wel genoegen moeten nemen met behoorlijk wat minder geld dan dat hij bij andere teams zou kunnen verdienen.

Al met al zal de transfercarrousel alleen maar harder gaan draaien als straks op 9 december teams daadwerkelijk deals mogen sluiten. Blijf op de hoogte van het laatste transfernieuws op NBA.blog.nl

Lees ook:De strijd om Chris Paul en Dwight Howard
Lees ook:Poll: Welke club wint de slag om Howard en Paul?
Lees ook:Howard wil naar Nets, maar mag nog niet
Lees ook:Howard klaar met Magic, GM Smith
Lees ook:James, Bryant voeren Team USA aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.