Howard wil naar Nets, maar mag nog niet

Zoals van tevoren voorspelt zouden de transfers van Dwight Howard en Chris Paul de belangrijkste bron vormen voor de verhalen aan het begin van de transferperiode en de start van het seizoen. Het ´drama´ tussen Paul en de Lakers zal nog wel een staartje krijgen, maar Howard creëert ondertussen zijn eigen soap. Het doel was een snelle transfer naar New Jersey Nets waar hij samen met Deron Williams zou proberen de Nets terug te brengen op het niveau van zo´n tien jaar geleden toen onder leiding van Jason Kidd tweemaal de NBA-finale werd bereikt, en verloren. Maar nu staat de overgang op lossen schroeven omdat met de ontmoeting die Howard en de Nets donderdagavond hadden de regels van de NBA werden overtreden.

De Nets en Howard ontmoetten elkaar in het geheim met de bedoeling om vrijdagochtend direct een transfer te regelen. Howard zou aan de Magic vragen om naar de Nets te mogen vertrekken. Maar nu blijkt dat Orlando van niets wist en de Nets ook helemaal geen toestemming hadden gegeven om met Howard te onderhandelen. Aangezien Howard nog gewoon onder contract staat bij de Magic en pas volgend seizoen free agent wordt, mag dat niet volgens de league-reglementen.

Magic kunnen de Nets, en naar verluidt ook Houston Rockets, aanklagen voor het overtreden van de regels, maar daar krijgen ze geen vrolijke Howard voor terug. De vraag is dus of het zin heeft dat te doen, of gewoon akkoord te gaan met de wens van Howard om naar de Nets te verhuizen. Alles zal te maken hebben met het gevoel bij de Magic of ze een goede deal uit het vuur kunnen slepen of niet. Maar alles beter dan dat Howard volgend jaar de deur uitloopt zonder er iets voor terug te krijgen.

Lees ook:Howard klaar met Magic, GM Smith
Lees ook:De strijd om Chris Paul en Dwight Howard
Lees ook:Paul, Rondo, Howard en Roy openen transfercarrousel
Lees ook:Dwight Howard blijft trouw aan Magic
Lees ook:Poll: Welke club wint de slag om Howard en Paul?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.