James, Wade & Heat klaar voor seizoen

LeBron James, Dwyane Wade en co lijken meer dan klaar voor het seizoen.  Dat werd duidelijk na de overweldigende overwinning op Orlando Magic, die dan ook nog lang niet zo ver zijn als hun buren. In eigen huis was Miami veel te sterk voor een zwalkend Magic: 118-85. James was goed voor 19 punten en 6 rebounds in 26 minuten, Wade voegde hier in 22 minuten 14 punten, 5 assists en 4 rebounds aan toe.

Ook al is het pas de eerste wedstrijd, en ook nog één in het voorseizoen, het is in elk geval duidelijk dat de Heat niet kunnen wachten om te beginnen aan het seizoen omde nederlaag in de NBA-finale tegen Dallas Mavericks van zich af te schudden. James en Wade willen niets liever dan die pijnlijke ervaring omzetten in positieve energie en zijn nu al uiterst gefocust.

Bij de Magic heerste duidelijk een andere sfeer. Sterspeler Dwight Howard heeft al meerdere malen laten weten te willen vertrekken bij Orlando en dus hangt het team als los zand aan elkaar. Howard kwam ook niet verder dan slechts vijf punten en raakte maar twee van zijn negen schoten. Woensdag staat de rematch op het programma, misschien dat Orlando dan wat scherper het veld opstapt.

In een topduel tussen twee teams uit de Western Conference was Oklahoma City Thunder een maatje te groot voor NBA-kampioen Dallas Mavericks. De Mavs speelden echter wel zonder Dirk Nowitzki en Jason Kidd. Zonder deze twee dragende spelers, maar met de van Los Angeles Lakers overgekomen debutant Lamar Odom, was Thunder op bezoek in Dallas met 106-92 te sterk.

Op bezoek in Toronto was Boston Celtics maar nipt te sterk voor de Raptors. Een ruime voorsprong werd in het vierde kwart bijna verspeeld,  maar een tip-inn van center Greg Stiemsma (wie?) en een gemiste tip-inn van Andrea Bargnani aan de andere kant bezorgde de Celtics dan toch een 76-75 overwinning.

Bekijk hier de highlights van Miami Heat tegen Orlando Magic.

Lees ook:James laat postplay zien in oefenduel voor fans
Lees ook:Ontketende James bezorgt Heat zege
Lees ook:James, Rose in All-NBA First Team
Lees ook:Hawks weer te sterk voor Magic, Mavs winnen
Lees ook:Bulls winnen weer, Magic onderuit zonder Howard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.