Bryant, Wade bereiken mijlpaal

Kobe Bryant en Dwyane Wade zijn al jaren toonaangevend in de NBA. Bryant is waarschijnlijk een van de tien beste spelers ooit in de NBA en Wade zit daar niet ver achter. Beide spelers bereikten afgelopen weekend een historische mijlpaal. Bryant scoorde in de nederlaag tegen Denver Nuggets zijn 28.000e punt in de NBA en Wade zijn 14.000e in de zege op Charlotte Bobcats.

Natuurlijk is de prestatie van Bryant in vele opzichten meer bijzonder dan de prestatie van Wade. De shooting guard van de Lakers is de zesde persoon ooit die de grens van 28.000 punten passeert en doet dat in zijn zestiende seizoen in de NBA. Gemiddeld scoorde Bryant 25.3 punten in 1109 duels in het reguliere seizoen. Hij heeft nog slechts 584 punten nodig om zijn voormalige teamgenoot Shaquille O´Neal voorbij te streven op de lijst voor plaats vijf.

Wade bereikt de grens van 14.000 punten in zijn negende seizoen en had al veel meer punten gescoord als hij niet te maken had gehad met blessures. Hierdoor kwam hij niet verder dan 552 wedstrijden. Gemiddeld doet hij het echter beter dan Bryant met 25.4 punten per duel. Ter vergelijking: teamgenoot LeBron James kwam in hetzelfde jaar in de NBA als Wade, maar speelde al 632 duels en staat op 17.500 punten.

Top vijf topscorers aller tijden:

Kareem Abdul-Jabbar  38.387

Karl Malone 36.928

Michael Jordan 32.292

Wilt Chamberlain 31.419

Shaquille O´Neal 28.596

 

Lees ook:Bryant achtste op lijst all-time scorers
Lees ook:James jongste speler met 17.000 punten
Lees ook:Bryant langs Elvin Hayes op lijst all-time scorers
Lees ook:Bryant zesde op lijst all-time NBA-scorers
Lees ook:Nowitzki passeert Bird op lijst all-time scorers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.