Bryant achtste op lijst all-time scorers

Kobe Bryant bereikte vrijdagavond tegen Sacramento Kings een mijlpaal in zijn loopbaan. De sterspeler van Los Angeles Lakers passeerde Hakeem Olajuwon op de lijst van all-time scorers in de NBA en staat nu achtste. Bryant heeft in vijtien jaarige NBA 26.972 punten gescoord. Een gemiddelde van 25,3 punten per duel. In totaal had hij 1068 wedstrijden nodig.Bryant kwam als broekie van de high school naar de NBA en in zijn eerste twee seizoenen kwam hij er nog niet echt aan te pas bij de Lakers. Vanaf zijn derde seizoen was het echter raak en daarna zou hij niet meer ophouden met het schrijven van geschiedenis.

Meest memorabel was de wedstrijd waarin hij maar liefst 81 punten scoorde, vijf jaar geleden tegen Toronto Raptors. De op een na hoogste score ooit in de NBA. Alleen de legendarische Wilt Chamberlain kwam ooit tot meer punten. Wilt the Stilt scoorde in maart 1962 eens 100 punten in een duel tegen de toenmalige Philadelphia Warriors.

Bryant gaat dit seizoen, mits hij niet geblesseerd raakt, ook nog de nummers zeven (Elvin Hayes) en zes (Moses Malone) voorbij. Die hebben respectievelijk 341 punten en 437 punten meer gescoord dan Bryant. Als hij de top vijf in wil, zal hij zijn voormalig teamgenoot en rivaal Shaquille O´Neal moeten passeren.

Kobe passeert Olajuwon met deze dunk.

O´Neal is ook nog actief, bij Boston Celtics, maar heeft met 9,8 punten per duel een veel lager gemiddelde dan Bryant. Daarnaast is de kans groot dat The Diesel na dit seizoen stopt met basketbal. Dat zou betekenen dat Bryant volgend jaar definitief kan toetreden tot de vijf beste schutters in de NBA aller tijden.

Lees ook:Bryant zesde op lijst all-time NBA-scorers
Lees ook:Bryant, Wade bereiken mijlpaal
Lees ook:Bryant langs Elvin Hayes op lijst all-time scorers
Lees ook:Nowitzki passeert Bird op lijst all-time scorers
Lees ook:Bryant, Howard spelers van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.