Heat veel te sterk voor Hawks, Celtics verliezen

Miami Heat heeft vrijdagavond gewonnen van Atlanta Hawks. Op bezoek in Atlanta waren de Heat duidelijk de sterkste: 106-85. Met dank aan een uitmuntende LeBron James. De sterspeler was in slechts dertig minuten goed voor 43 punten. Hij raakt 16 van zijn 21 schoten en schoot in de eerste helft alles raak (8-8, 2-2 driepunters en 2-2 vrij worpen).

In het derde kwart was het alleen maar James wat de klok sloeg, met 23 punten. Hiermee scoorde hij drie punten meer dan alle Hawks-spelers bij elkaar in dat kwart. In de derde periode liep Miami uit naar een voorsprong van meer dan dertig punten en liet coach Erik Spoelstra zijn sterspeler rusten, evenals Dwyane Wade en Chris Bosh.

De Heat profiteerde optimaal van nederlagen van Chicago Bulls (115-108) tegen Indiana Pacers en Boston Celtcis tegen Houston Rockets (93-77), de twee grote concurrenten voor de eerste plaats in de Eastern Conference. De Bulls staan eerste, met één zege meer dan de Celtics en een gelijk aantal verliespartijen. De Heat hebben drie nederlagen meer.

Nummer vier Orlando Magic ging in eigen huis in de laatste seconden voorbij Denver Nuggets. Jameer Nelson schoot in de buzzer de game-winner: 85-83. Philadelphia 76ers gingen in de stand voorbij New York Knicks. De 76ers waren op bezoek bij Sacramento Kings met 102-80 te sterk, terwijl de Knicks 99-95 onderuit gingen tegen Detroit Pistons.

Lees ook:Heat nemen genadeloos revanche op Spurs
Lees ook:Celtics verliezen, Bulls profiteren met winst
Lees ook:James veel te sterk voor Bryant
Lees ook:Heat hard onderuit op bezoek bij Spurs
Lees ook:Rose en Bulls winnen, Irving maakt indruk bij Cavs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.