Heat hard onderuit op bezoek bij Spurs

Miami Heat zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Na nederlagen tegen New York Knicks en Orlando Magic, die terugkwamen van grote achterstand, viel er voor de Heat op bezoek bij San Antonio Spurs geen eer te behalen. Het werd een kansloos duel voor Miami. De Spurs vernederden de bezoekers met maar liefst een verschil van dertig punten: 125-95.

Het was de grootste nederlaag van Miami dit seizoen. In januari verloren de Heat van Denver Nuggets met 28 punten verschil. Tegen de ontketende Spurs liep Miami voortdurend achter de feiten. San Antonio schoot meer dan 56 procent van de schoten raak en ruim 60 procent vanaf de driepuntslijn. Bij de Spurs kwamen alle elf spelers op het scorebord en acht van hen scoorden tien of meer punten. Manu Ginobili scoorde met twintig punten het vaakst.

Verdedigend waren de Heat volledig hulpeloos en alleen LeBron James kwam nog een beetje tot zijn gebruikelijke niveau, met 26 punten, 8 rebounds en 7 assists

De rest van het team kon geen hulp bieden aan James. En ook coach Erik Spoelstra zat met zijn handen in het haar. Voorafgaand aan het duel had hij nog een brainstormsessie gehad met general manager Pat Riley over verbeteringen in het spel van de Heat na de nederlaag tegen Orlando. Het hielp niet veel tegen de beste ploeg in de NBA. Voor de Heat was het de derde nederlaag op rij en de vierde in vijf duels.

Desondanks krijgt Miami snel een kans om zich te revancheren. De volgende ontmoeting is over iets meer dan een week in Miami. Door de nederlaag hebben de Heat de tweede plaats in de Eastern Conference verloren aan Chicago Bulls. De Bulls waren op bezoek bij Orlando Magic knap de sterkste: 98-91. Derrick Rose was met 24 punten en 4 assists voor de zoveelste keer de belangrijkste man bij de Bulls.

Ook de leider in het oosten, Boston Celtics, liet geen steekje vallen. De bezoekende Golden State Warriors werden met 107-103 naar huis gestuurd, 41 punten van Monta Ellis ten spijt. De Warriors kwamen door twee driepunters nog terug tot 100-99, maar verder lieten de ervaren Celtics het niet komen. Het was de vierde opeenvolgende zege voor de Celtics. Boston heeft een voorsprong van drie verliespartijen op de Bulls.

Lees ook:Chicago Bulls verslaan Miami Heat
Lees ook:Celtics onderuit op bezoek bij Pacers
Lees ook:San Antonio loopt tegen negende nederlaag aan
Lees ook:Bobcats vernederen regerend kampioen Lakers
Lees ook:Ontketende James en Heat verslaan Lakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.