James, Wade leggen Celtics op pijnbank

Miami Heat heeft dinsdagavond ook de tweede wedstrijd tegen Boston Celtics in winst omgezet. In eigen huis waren LeBron James en Dwyane Wade verantwoordelijk voor de zege in de halve finale in de Eastern Conference: 102-91. James kwam tot 35 punten en Wade voegde er 28 aan toe. Miami leidt in de serie met 2-0.

De bank van de Celtics mocht dan veel meer punten maken dan die van de Heat (27 om 12), als de starters niet presteren wordt het een lastig verhaal voor de Celtics. De starters van Miami scoorden 90 punten tegen 64 punten voor die van Boston. Naast James en Wade speelde ook Bosh een uitstekende wedstrijd. Hij scoorde 17 punten, 11 rebounds, gaf 4 assists en blokte twee schoten.

Hoogtepunt van de avond van Wade: crossover tegen Kevin Garnett aan het eind van het tweede kwart. Een score plus een fout, dus vrije worp. Die hij raakte. Hoogtepunt James: in een mager offensief derde kwart maakte hij twee driepunters op rij om de Heat weer de leiding te geven. En, oh ja, een blok ´in your face´ op Garnett aan het eind van het duel.

Miami ging het vierde kwart in met een voorsprong van vijf punten, maar binnen vijf minuten hadden de Celtics een gelijke stand op het scorebord: 80-80. Het leek een spannende laatste periode te worden, maar niets bleek minder waar. In de volgende bijna vier minuten kwam Boston niet tot scoren tegen 14 punten voor Miami, waarvan zeven van James en drie van Wade. Deze voorsprong gaven de Heat niet meer uit handen.

Zaterdag en maandag staan twee duels in Boston op het programma. In deze twee wedstrijden moet de verliezend NBA-finalist proberen om de stand in de serie gelijk te trekken. Een nederlaag, en een 3-1 achterstand, lijkt onoverbrugbaar voor de Celts.