Bulls winnen, Cavaliers weer onderuit

Hoe anders kan het lopen in een jaar tijd. Vorig jaar was Cleveland Cavaliers top. Met een uitblinkende LeBron James waren de Cavs het beste team van de NBA. Chicago Bulls plaatste zich ternauwernood voor de play-offs met 41 overwinningen en 41 verliespartijen. Nu is het tij gekeerd.

De Bulls verstevigen na de zege op Milwaukee Bucks hun derde plaats in de Eastern Conference. In eigen huis waren Derrick Rose en co met 92-83 te sterk. Concurrent Orlando Magic ging voor eigen publiek verrassend onderuit tegen Detroit Pistons (96-103). Chicago heeft slechts één verliesduel minder dan Miami Heat.

Cleveland heeft daarentegen dit seizoen weinig te juichen. Eerst vertrok The King. De manier waarop dit gebeurde zorgt nog steeds voor verontwaardiging in Ohio. Maar het vertrek van James heeft geleid tot de teloorgang van een club die de laatste jaren meespeelde om de titels. Van de laatste 28 duels gingen er maar liefst 27 verloren. Zo ook maandagavond tegen New Jersey Nets. De Cavs kwamen net tekort voor hun tiende zege van het seizoen: 103-101.

Het is dat de Cavaliers een aardige seizoenstart hadden, met zeven zeges in de eerste zestien duels. Toen was de toonzetting nog vrolijk gestemd, de Cavs stonden namelijk bijna op gelijke hoogt met Miami Heat, die acht zeges hadden in de eerste zeventien duels. Dat was de ploeg waar de gehate LeBron James naar was vertrokken.

Op dit moment heeft Cleveland Cavaliers acht wedstrijden gewonnen, tegen 36 nederlagen. Nu mogen ze in Cleveland slechts hopen dat ze niet de slechtste ploeg ooit worden. In 1972-1973 kwam Philadelphia 76´ers tot negen overwinningen. Nog 37 duels hebben de Cavs om minimaal twee wedstrijden te winnen en die vernedering bespaard te blijven.

Overige uitslagen NBA maandag:

Phoenix Suns – Philadelphia 76´ers 95-105

Memphis Grizzlies – Toronto Raptors 100-98

Washington Wizards – New York Knicks 106-115

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 129-125

Oklahoma City Thunder – New Orleans Hornets 89-91

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 96-81

Lees ook:Nieuw record Cavs, 25 nederlagen op rij
Lees ook:Heat drukt Cleveland verder in zorgen
Lees ook:Cavaliers evenaren langste verliesreeks NBA
Lees ook:Bulls pakken achtste zege op rij
Lees ook:Cavaliers boeken gewenste zege op Heat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.