Rose, Bulls met één been in conference finale

Chicago Bulls heeft in de serie met Atlanta Hawks orde op zaken gesteld. De als eerste geplaatste ploeg was in eigen huis duidelijk te sterk voor de Hawks. Atlanta ging met 95-83 ten onder, voornamelijk dankzij een ijzersterk laatste kwart van de Bulls. Sterspeler Derrick Rose was met 33 punten en 9 assists wederom van groot belang voor zijn ploeg. Chicago leidt in de halve finale van de Eastern Conference met 3-2.

De Hawks verloren de strijd voornamelijk dankzij een off-night van de driepuntslijn, met slechts één driepunter in twaalf pogingen. En ook met de vrije worpen liep Atlanta achter de feiten aan, 14 tegen 21 gemaakte vrije worpen voor de Bulls. Jamal Crawford was het toonbeeld van de matige aanvallende prestaties van de Hawks met maar één schot uit negen pogingen en nul van zijn vier driepunters. Jeff Teague was met 21 punten wederom de topscorer bij de bezoekers, terwijl Josh Smith en Joe Johnson gezamenlijk niet verder kwamen dan 31 punten.

Uiteindelijk kwam het aan op het vierde kwart. En hierin waren de Bulls heer en meester. De eerste score van de periode was nog voor Atlanta, die hiermee een 70-69 leiding namen. Daarna was het Rose die zijn team de weg wees met elf punten en drie assists. In een mum van tijd liep Chicago weg bij Atlanta en de Hawks kwamen in de laatste twaalf minuten niet verder dan 15 punten tegen 26 voor de Bulls.

Rose is sowieso uitstekend bezig in de serie tegen de Hawks. Na een matige eerste ronde tegen Indiana Pacers is de MVP tegen Atlanta op dreef, met de 44 punten in wedstrijd drie als fenomenaal hoogtepunt. Gemiddeld staat Rose nu op bijna 32 punten, ruim 9 assists en 5 rebounds per duel en hij is daarnaast veel effectiever geworden. “Het is leuk om tegen een goed team te spelen. Elke serie heeft ons als groep getest, maar we zijn een eenheid gebleven.” Nu hebben de Bulls nog maar één duel nodig.

Donderdag staat wedstrijd zes in de serie op het programma. De Bulls reizen dan weer naar Atlanta om daar de beslissende vierde zege te behalen. Het is aan de Hawks om voor eigen publiek een zevende wedstrijd in Chicago af te dwingen.

Lees ook:Bulls stellen orde op zaken tegen Hawks
Lees ook:Hawks trekken stand gelijk met Bulls
Lees ook:Derrick Rose – Foto v/d dag (11|05)
Lees ook:Rose redt Bulls weer van nederlaag
Lees ook:Duel v/d dag: Bulls @ Hawks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.