Topteams westen verliezen, Bulls winnen

De topteams in de Western Conference hebben zich zaterdagavond laten verrassen. Dallas Mavericks, nummer drie, ging op bezoek bij Golden State Warriors onderuit met 99-92. Met dank aan 32 punten van Monta Ellis. Oklahoma City Thunder, nummer vier, kon niet winnen van Blake Griffin en zijn Los Angeles Clippers: 98-92. Griffin speelde een sterke wedstrijd en eindigde met 26 punten, 16 rebounds en 3 assists.

Voor de stand in het westen zijn de verliespartijen relatief onbelangrijk. Met nog zes duels te gaan lijken Dallas en Oklahoma City vast te staan op plaats drie en vier. De Thunder kunnen zich bijna zeker op gaan maken voor een eerste ronde in de playoffs tegen Denver Nuggets. De Mavs moeten nog even afwachten wie de tegenstander wordt, Portland Trail Blazers of New Orleans Hornets of Memphis Grizzlies. De laatste drie teams staan allemaal binnen één verliesduel van elkaar.

In de Eastern Conference voegde Chicago Bulls weer een overwinning toe aan het seizoenstotaal. Gemakkelijk ging het niet, maar in eigen huis werd Tortonto Raptors met 113-106 verslagen. Wie anders dan Derrick Rose hielp de Bulls over de drempel met maar liefst 36 punten, 10 assists en 3 blocks. Het was voor Chicago de derde zege op rij en de 15e overwinning in 17 duels. De Bulls gaan aan de leiding in het oosten en hebben een voorsprong van drie verliesduels op Miami Heat en Boston Celtics.

Lees ook:Thunder winnen, plaatsen zich voor playoffs
Lees ook:Griffin, Wall pakken award Rookie of the Month
Lees ook:Celtics, Bulls boeken uitzeges
Lees ook:Thunder blijven ongeslagen na buzzer-beater Durant
Lees ook:Thunder en Clippers pakken eerste zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.