Titelverdediger Lakers op rand van uitschakeling

Titelverdediger Los Angeles Lakers staat op de rand van uitschakeling in de playoffs. Na twee NBA-titels op rij staan de Lakers nu met maar liefst 3-0 achter tegen Dallas Mavericks in de serie in de halve finale van de Western Conference. Na twee thuisnederlagen werd ook duel drie in Dallas verloren: 98-92. Dirk Nowitzki en Jason Terry waren van groot belang voor de Mavs met respectievelijk 32 en 23 punten.

Een derde titel op rij en een zesde titel in elf jaar lijkt een utopie voor Kobe Bryant en co. In de historie van de NBA is het namelijk nog nooit voorgekomen dat een team na een achterstand van 3-0 de serie nog wist te winnen. Alle 98 teams die door de jaren heen in deze positie kwamen werden uiteindelijk uitgeschakeld.

Lang zag het er naar uit dat de Lakers de serie weer spannend zouden maken. In Dallas waren de Lakers lang de bovenliggende partij en vijf minuten voor tijd had Los Angeles nog een voorsprong van zeven punten: 85-78. Daarna ging het echter, net als in de eerste wedstrijd, mis. In de laatste minuten, normaal gesproken de tijd waarin de Lakers hun beste basketbal spelen, kwam Los Angeles nog maar tot zeven punten. Tegen twintig voor Dallas. Met dank aan Nowitzki en Terry, beide goed voor zeven punten in de laatste speelminuten.

Bryant, die in totaal niet verder kwam dan zeventien punten, maakte in die periode slechts twee punten. Hij miste vier schoten en maakte een turnover. Coach Phil Jackson was na afloop van het duel teleurgesteld. “Net als in het eerste duel waren ze op het eind scherper dan wij. Zij kregen vrije worpen in de tweede helft, wij niet. Zij maakten een paar driepunters in het laatste kwart, wij niet. Dat was het verschil. Zij verdienden om te winnen, wij niet.”

Zondag volgt wedstrijd vier in de serie. In Dallas krijgt Los Angeles de laatste kans om de eerste sweep in de playoffs sinds 1999 te voorkomen. Daarnaast heeft Jackson in zijn twintig jaren als coach nog nooit een serie verloren zonder minimaal één partij te winnen. Bryant heeft er nog steeds vertrouwen in: “Ik mag misschien gek zijn, maar ik denk nog steeds dat we deze serie kunnen winnen.”

Lees ook:Mavericks verrassen Lakers in Staple Center
Lees ook:Lakers, Mavericks gewoon naar tweede ronde
Lees ook:Lakers-dynastie ten einde door Mavericks
Lees ook:Lakers verliezen ook tweede thuisduel tegen Mavericks
Lees ook:Lakers in overtime naar tweede plaats Westen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.