Heat verliest koppositie aan Boston

Miami Heat heeft woensdagavond (lokale tijd) de koppositie in de Eastern Conference in de NBA verloren aan Boston Celtics. De Heat verloren op bezoek bij Los Angeles Clippers met 111-105. De Celtics waren thuis tegen Sacramento Kings juist met 119-95 te sterk. Boston heeft nu één verliespartij voorsprong op Miami.

Voor Miami kwam er een einde aan twee winstreeksen. Tot de nederlaag tegen de Clippers hadden de Heat dertien uitwedstrijden op rij gewonnen en waren ze al negen duels achter elkaar ongeslagen.

Defensief loopt het de laatste paar duels al niet helemaal lekker bij de Heat, getuige twee zeges op rij na verlenging, en die trent zette zich voort tegen de Clippers. Onder leiding van rookie Blake Griffin werd Miami in het eerste kwart ontmantelt en nam Los Angeles brutaal een voorsprong van bijna twintig punten. In de drie daaropvolgende kwarts kwam Miami wel terug, maar kon de laatste stap naar de zege telkens net niet zetten.

Naast Miami Heat liepen ook Orlando Magic en Chicago Bulls tegen een nederlaag aan. De Magic, die ook al negen duels op rij ongeslagen waren, kwamen net tekort op bezoek bij New Orleans Hornets. In verlenging werd verloren met 92-89. Chicago kon niet winnen van laagvlieger Charlotte Bobcats en ging met 91-91 onderuit.

In het westen was Dallas Mavericks het enige team in de top vijf dat niet wist te winnen. Dallas verloor, wederom zonder de geblesseerde Dirk Nowitzki, op bezoek bij Indiana Pacers: 102-89. Koploper in de NBA San Antonio Spurs won relatief eenvoudig van Milwaukee Bucks (91-84), met dank aan 23 punten van Manu Ginobili.

Los Angeles Lakers won van Golden State Warriors: 115-110. Ook Utah Jazz, 131-125 tegen New York Knicks, en Oklahoma City Thunder, 118-112 tegen Houston Rockets, wonnen.

Overige uitslagen NBA woensdag:

Atlanta Hawks – Toronto Raptors 104-101

Memphis Grizzlies – Detroit Pistons 107-99

New Jersey Nets – Phoenix Suns 109-118

Lees ook:Chicago wint, Boston verliest plaats twee aan Miami
Lees ook:Heat met moeite langs Bucks
Lees ook:Heat verliezen tweede duel op rij, Bryant scoort weer 40 punten
Lees ook:Wizards boeken eerste uitzege op Cavaliers
Lees ook:Miami Heat eenvoudig langs LA Clippers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.