Zesde nederlaag op rij voor Spurs

San Antonio Spurs zitten er tegen het eind van het seizoen helemaal doorheen. Tegen Houston Rockets gingen de Spurs in overtime voor de zesde keer op rij onderuit: 119-114. Kyle Lowry schoot de Rockets naast de Spurs met nog drie seconden te gaan. De lay-up van Manu Ginobili was wel raak, maar net buiten de tijd. In overtime was Houston te sterk.

De nederlaag voor de Spurs was in elk geval niet te wijten aan de drie belangrijkste spelers, Duncan, Parker en Ginobili. De drie combineerden voor 77 punten, maar kregen weinig tot geen hulp van hun teamgenoten. De Rockets daarentegen hadden zeven spelers die tien punten of meer scoorden. Met als uitblinker Kevin Martin met 33 punten.

Na een uiterst solide en sterk seizoen, lijkt San Antonio alles in de laatste weken te vergooien. En dan met name de eerste plek in de NBA. Waar de Spurs namelijk door een diep dal gaan, gebeurt bij de grote concurrent Los Angeles Lakers precies het tegenovergestelde. Die hebben van de laatste achttien duels zeventien keer gewonnen. De Lakers hebben nu nog maar één verliesduel meer dan de Spurs.

San Antonio heeft nog zes duels te spelen, de Lakers nog zeven. Ook Chicago Bulls mengt zich nog in de strijd om het beste resultaat in de league. De Bulls hebben net als de Lakers 20 verliesduels en 55 zeges. Het onderlinge resultaat tussen de Lakers en de Bulls is gelijk, beide teams wonnen één duel.

Lees ook:San Antonio Spurs boekt 40e seizoenszege
Lees ook:Spannende strijd om playoffs in Western Conference
Lees ook:Uitslagen NBA vrijdag 18|03
Lees ook:Spurs pakken eerste plek Western Conference
Lees ook:Ginobili leidt Spurs langs Grizzlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.