Dwight Howard blijft trouw aan Magic

Dwight Howard blijft trouw aan Orlando Magic. Dat liet de 25-jarige center en sterspeler van de club weten. Om in één keer aan alle speculaties een einde te maken. “Ik wil niet vertrekken, ik heb hier zelfs nog nooit over nagedacht”, stelde Howard. Na de pijnlijke nederlaag in de eerste ronde van de playoffs tegen Atlanta Hawks werd over het algemeen aangenomen dat Howard de Magic de rug zou toekeren voor een club als bijvoorbeeld Los Angeles Lakers. Volgens Howard klopt hier dus niets van.

Begin mei had Howard nog geïrriteerde tweets de wereld ingestuurd over een hetze van de lokale krant The Orlando Sentinal. Hij vond dat de schrijvers van de krant hem wegschreven bij de Magic, net als ze vijftien jaar geleden bij Shaquille O´Neal hadden gedaan. “Het is erg irritant. Kan ik genieten van mijn zomer en me richten op volgend seizoen bij de Magic?”, vroeg hij retorisch. “Ik hou van mijn fans en van de stad. Er klopt niets van alle geruchten.”

Toch moet nog maar blijken hoe lang Howard nog bij de Magic blijft. Na het seizoen 2012-2013 wordt hij onder de huidige voorwaarden free agent. En hij kan zich eind volgend seizoen al losmaken van de Magic, zou hij dat willen. Er wacht algemeen directeur Otis Smith de zware taak om Howard te omringen met betere spelers dan hij afgelopen zomer en midden in het seizoen deed, toen hij het hele team omgooide en Gilbert Arenas, Hedo Turkoglu en Jason Richardson aantrok.

Na een finaleplaats in 2009, waarin de Magic verloren van Los Angeles Lakers, volgde een jaar later uitschakeling in de Eastern Conference-finale tegen Boston Celtics. En dit seizoen dus in de eerste ronde. Dat is niet de lijn die een sterspeler als Howard positief zal stemmen. En in zekere zin waarschuwt hij de Magic voor een eventueel vertrek in de toekomst. “Ik wil dat de Magic er alles aan gaat doen om te zorgen dat de stad achter ons staat. Ik wil mijn eigen weg gaan en die houdt mij op dit moment nog bij Orlando.”

Howard speelt sinds zeven jaar voor de Magic, na in 2004 als eerste te zijn gedraft. In die zeven jaar kwam hij tot ruim 18 punten en bijna 13 assists per duel en hij wordt gezien als de meest dominante center sinds Shaquille O´Neal, die zijn 19-jarige loopbaan ook begon bij de Magic en deze week zijn pensioen aankondigde.

Lees ook:Howard klaar met Magic, GM Smith
Lees ook:Hawks bezorgen Magic grote kater met uitschakeling
Lees ook:Howard wil naar Nets, maar mag nog niet
Lees ook:MVP 2011-12 | Dwight Howard (4)
Lees ook:Moment van de waarheid voor de Hornets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.