Moment van de waarheid voor de Hornets

New Orleans Hornets verkeerd op de rand van de afgrond. Deze zomer zou het maar zo eens het begin van het einde kunnen zijn voor het team dat in 2002 overkwam vanuit Charlotte. Forward David West maakte, zoals verwacht, bekend dat hij het laatste jaar van zijn contract bij de Hornets niet aangaat en als free agent de zomer in wil gaan. De kans dat New Orleans de belangrijke West voor de club kan behouden is klein, aangezien hij een van de meest interessante free agents op de markt is dit jaar.

West raakte eind maart geblesseerd aan zijn linkerknie en moest een operatie ondergaan. Hierdoor miste hij het einde van het seizoen en de playoffs. New Orleans werd hierin in de eerste ronde met 4-2 uitgeschakeld door Los Angeles Lakers. De 30-jarige West, die sinds zijn entree in de NBA in 2003 voor de Hornets speelt, was afgelopen seizoen in zeventig duels goed voor 19 punten, ruim 7 rebounds en 2 assists per duel.

Mocht West vertrekken, dan is het ook vrijwel zeker dat sterspeler Chris Paul eind volgend seizoen eieren voor zijn geld kiest en als free agent ergens anders gaat spelen. Het woord is nu aan algemeen directeur Dell Demps om te zorgen dat de Hornets niet van de basketbalkaart verdwijnen. Tijdens de draft van vorige week verkocht New Orleans zijn enige pick, één in de tweede ronde, aan New York Knicks. De pick in de eerste ronde was in een jaar eerder al verhandeld. Demps liet rond de draft weten dat hij de Hornets door middel van free agents wil versterken en zodoende aan West en Paul laten zien dat de Hornets mee kunnen strijden om de titel.

Erg overtuigend is de handelswijze van de Hornets echter niet. Daarnaast kampt de club met het ´probleem´ dat ze op dit moment in het bezit van de NBA. In december nam de league de operationele verantwoordelijkheden over van de toenmalige eigenaar, aangezien die het geld niet meer had om de club te onderhouden. De NBA bood New Orleans de helpende hand toe met het idee de club gezond te maken en zodoende te kunnen verkopen onder de voorwaarde dat de ploeg in de stad blijft.

Begin dit jaar moest er nog een actie op touw worden gezet door de club, stad en bedrijfsleven om te zorgen dat er voldoende tickets werden verkocht om te voldoen aan de minimale capaciteit in het stadion. Met een vertrek van West en Paul als donkere wolk boven de club, is het moment van de waarheid nu aangebroken voor de Hornets. Er zijn namelijk genoeg partijen die de club willen kopen en in een andere stad verder willen gaan. Deze optie heeft echter niet de voorkeur van de NBA. Maar als Demps de komende weken niets onderneemt, lijken de dagen van de Hornets in New Orleans geteld.

Lees ook:Paul naar Lakers, maar toch niet
Lees ook:Chris Paul toch naar LA, maar de Clippers
Lees ook:Duncan, Prince en Butler meest interessante free agents
Lees ook:Dwight Howard blijft trouw aan Magic
Lees ook:Playoffs Dag 2: Bryant, Lakers op weg naar three-peat

Eén reactie op “Moment van de waarheid voor de Hornets

  1. BasketballwearNL

    Zou toch zeer jammer zijn als David West en CP3 niet samenblijven. Vond het toch altijd een impossant duo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.