Spurs, Heat blijven winnen

San Antonio Spurs en Miami Heat blijven winnen. De twee teams die op dit moment het best presteren versloegen respectievelijk Oklahoma City Thunder en Golden State Warriors. De Spurs waren met 101-74 veel te sterk voor Kevin Durant, Russell Westbrook & co. Miami had het moeilijk tegen de Warriors, maar na een ijzersterke tweede helft wonnen de Heat met 114-107.

De Spurs hadden een makkelijk avondje tegen de Thunder. Een combinatie van goed verdedigen, niet de sterkste kant van dit Spurs-team, en slecht aanvallen van Durant en co maakte dat er van een wedstrijd niet echt sprake was. Durant, de huidige topscorer in de NBA, kwam tot slechts zestien punten en de Thunder raakten niet meer dan 33 procent van hun schoten. Dat is tegen dit San Antonio niet goed genoeg, en dat bleek.

San Antonio heeft met 29 gewonnen duels en slechts vier nederlagen het beste resultaat in de NBA. En het team ligt nog steeds op de koers van de legendarische Chicago Bulls die in de jaren negentig 72 keer wonnen en maar tien keer verloren.

De Heat wonnen tegen de Warriors, onder leiding van James en Wade met beiden 25 punten, alweer hun zeventiende duel in achttien wedstrijden. Na een matige start, negen gewonnen, acht verloren, heeft Miami alles nu op de rails. LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh weten hoe ze moeten spelen en wat ze willen spelen. Defensief is de Heat sterk, offensief misschien nog wel beter.

Miami is het team dat tegenstanders met de grootste marge verslaat. Tweede in de NBA, na Boston Celtics, in defensief opzicht. Vierde, achter de Spurs, Lakers en Suns, in offensief opzicht. Het enige topteam in de league dat zowel defensief als offensief tot de beste vier teams behoort.

Overige uitslagen NBA zaterdag:

New Orleans Hornets – Washington Wizards 92-81

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 91-100

New Jersey Nets – Minnesota Timberwolves 88-103

Sacramento Kings – Denver Nuggets 86-104

Lees ook:Thunder winnen eindelijk van Spurs
Lees ook:Heat nemen genadeloos revanche op Spurs
Lees ook:Heat met moeite langs Bucks
Lees ook:Western Conference Recap | Week 2
Lees ook:Duel v/d dag: Spurs @ Thunder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.