Ginobili, Scola leiden ongeslagen Argentinië naar zege

Argentinië heeft de groepsfase van de FIBA America toernooi ongeslagen afgesloten. Het thuisland was tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Mar del Plata onder aanvoering van NBA-sterren Manu Ginobili en Luis Scola ook te sterk voor Panama. Er werd in groep B met 90-71 gewonnen en Scola was met 19 punten en 14 rebounds de uitblinker. Ginobili voegde hier acht assists aan toe. Eerder had Argentinië, dat als enige land de ongeslagen status heeft, Uruguay, Paraguay en Puerto Rico ook al aan de kant gezet.

In de tweede ronde spelen de Argentijnen uit de vier gekwalificeerde ploegen uit groep A, waar de Dominicaanse Republiek verrassend eerste werd voor het favoriete Brazilië door de Brazilianen in een onderling duel te verslaan. Ook Venezuela en Canada kwalificeerden zich. In groep B viel Paraguay op de vijfde plaats af voor de tweede ronde, die maandag van start gaat.

Uiteindelijk plaatsen de twee finalisten van het kampioenschap zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. De Verenigde Staten heeft zich daar als regerend wereldkampioen al voor geplaatst. De finale wordt op 11 september gespeeld.

Lees ook:Argentinië, Brazilië maken favorietenrol waar
Lees ook:Stand tweede ronde FIBA Americas
Lees ook:NBA-sterren leiden favorieten naar halve finale
Lees ook:Brazilië, Argentinië naar Olympische Spelen
Lees ook:Brazilië bezorgt Argentijnen eerste verlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.