Brazilië, Argentinië naar Olympische Spelen

Brazilië en Argetinië hebben zich bij het FIBA Americas toernooi geplaatst voor de finale. Hiermee plaatsen de beide favorieten zich, zoals vooraf van ze werd verwacht, voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Gemakkelijk ging het echter niet in de halve finale. Brazilië had veel moeite met de Dominicaanse Republiek, waar het eerder in het toernooi al een keer van had verloren, en won met 83-76. Argentinië had het nog zwaarder tegen Puerto Rico en moest alles uit de kast halen om een 81-79 zege te behalen.

Bij Brazilië was Marcelo Huertas de grote man. Hij eindigde het duel met 19 punten, 5 rebounds en 7 assists. Daarnaast was er een belangrijke rol weggelegd voor Marcelo Machado, die vijf van zijn acht driepunters benutte. Atlanta Hawks-ster Al Horford kon een nederlaag van zijn team tegen de regerend Zuid-Amerikaanse kampioen niet voorkomen, ondanks 18 punten en 7 rebounds.

Argentinië had de grootste moeite met Puerto Rico, maar dankzij vijftig punten en tien assists van het dodelijke combo Manu Ginobili en Luis Scola werd er toch gewonnen. Ginobili scoorde zes van zijn negen driepunters en eindigde op 23 punten tegen 27 voor Scola. In de finale zal thuisland Argentinië revanche willen nemen voor de 73-71 nederlaag die het dit toernooi in de tweede ronde leed tegen de grote rivaal.

Brazilië en Argentinië plaatsen zich als vijfde en zesde land van de in totaal twaalf landen die meedoen aan het toernooi. Eerder waren gastland Groot-Brittannië en wereldkampioen Verenigde Staten al zeker van deelname in Londen. Daarnaast plaatste Tunesië zich twee weken geleden bij het plaatsingstoernooi in Afrika en Australië won deze week het kwalificatietoernooi voor de landen in Oceanië.

Lees ook:Argentinië verslaat Brazilië in eindstrijd FIBA Americas
Lees ook:Brazilië, Argentinië op weg naar olympisch ticket
Lees ook:NBA-sterren leiden favorieten naar halve finale
Lees ook:Argentinië, Brazilië maken favorietenrol waar
Lees ook:Brazilië bezorgt Argentijnen eerste verlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.