Argentinië, Brazilië maken favorietenrol waar

Argentinië waren voor aanvang van het FIBA Americas toernooi al de grote favorieten. En die rol maken ze ook waar. Ging Brazilië in de eerste ronde nog onverwachts onderuit tegen de Dominicaanse Republiek, Argentinië bleef ongeslagen. En beide landen wonnen met grote overmacht hun eerste duel in de tweede ronde van het olympisch kwalificatietoernooi. Argentinië was met 79-53 veel te sterk voor Canada, Brazilië ontdeed zich eenvoudig van Uruguay: 93-66.

Bij Argentinië waren het wederom Manu Ginobili en Luis Scola die voorop gingen in de strijd. Scola werd met 22 punten topscorer, terwijl Ginobili een sterke allround game speelde: 16 punten, 6 rebounds, 5 assists en 3 steals. Het zwakke Canada had geen schijn van kans tegen de nummer drie van de laatste Olympische Spelen, waar ook NBA-spelers Francisco Oberto, Andrés Nocioni en Carlos Delfino actief waren.

Regerend Zuid-Amerikaans kampioen Brazilië was daarna veel te sterk voor Uruguay. In een eenzijdig duel beslisten de Brazilianen, met onder andere Tiago Splitter in de opstelling, het duel in de derde periode. Die werd met 28-12 afgesloten. Het vierde kwart was daarna puur van statistische waarde.

Lees ook:Stand tweede ronde FIBA Americas
Lees ook:Ginobili, Scola leiden ongeslagen Argentinië naar zege
Lees ook:NBA-sterren leiden favorieten naar halve finale
Lees ook:Brazilië bezorgt Argentijnen eerste verlies
Lees ook:Brazilië, Argentinië naar Olympische Spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.