Brazilië bezorgt Argentijnen eerste verlies

Brazilië heeft bij het FIBA Americas toernooi de Argentijnen een gevoelige nederlaag bezorgd. Het favoriete thuisland ging voor eigen publiek nipt onderuit tegen het buurland en aartsrivaal. De Brazilianen waren met 73-71 te sterk. Het was de eerset verliespartij van Argentinië dit toernooi. Rafael Hettsheimer was de grote man bij de Brazilianen met 19 punten in 22 minuten.

Argentinië leek in het vierde en laatste kwart nog terug te komen, maar in de slotfase verloren ze Luis Scola. Scola was de grote man en de schlemiel bij de Argentijnen, hij werd topscorer met 24 punten en pakte ook 11 rebounds. Maar met nog een paar minuten op de klok moest hij het duel verlaten met het maximale aantal van vijf fouten. Dit gemis kwamen de Argentijnen niet meer boven en moesten de winst aan de regerend Zuid-Amerikaans kampioen laten.

Door de zege van Brazilië staan er nu drie teams op vijf zeges en één nederlaag; Argentinië, Brazilië en Puerto Rico. De Dominicaanse Republiek volgt met vier zeges en twee verliespartijen. De andere vier ploegen in de tweede ronde, Panama, Canada, Uruguay en Venezuela, zijn al uitgeschakeld voor de halve finales.

Argentinië is zeker van de eerste plaats in de poule als het donderdag wint van de Dominicaanse Republiek, met Al Horford, en speelt dan in de halve finale wederom tegen deze ploeg. Brazilië speelt zijn laatste groepsduel tegen het Puerto Rico van Carlos Arroyo en J.J. Barea en die twee spelen bij winst van Argentinië ook weer tegen elkaar.

Lees ook:Stand tweede ronde FIBA Americas
Lees ook:Brazilië, Argentinië op weg naar olympisch ticket
Lees ook:NBA-sterren leiden favorieten naar halve finale
Lees ook:Argentinië verslaat Brazilië in eindstrijd FIBA Americas
Lees ook:Brazilië, Argentinië naar Olympische Spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.