Argentinië verslaat Brazilië in eindstrijd FIBA Americas

Argentinië heeft zich in de finale van het FIBA Americas toernooi niet nog een keer de kaas van het brood laten eten door Brazilië. In Mar del Plata werd voor een uitzinning eigen publiek de grote rivaal en regerend Zuid-Amerikaans kampioen met 80-75 verslagen. NBA-ster Luis Scola, en niet Manu Ginobili, was met 32 punten, 3 rebounds en 4 assists de grote man bij de Argentijnen. Hij raakte 12 van zijn 18 schoten en maakte alle acht zijn vrije worpen. Ginobili was het gehele toernooi van grote waarde voor Argentinië, maar kwam in de finale niet verder dan acht punten.

Met nog 45 seconden op de klok leek Argentinië de buit binnen te hebben met 11 punten voorsprong. Maar Brazilië scoorde ineens in elke aanval en Argentinië miste vier van de zes vrije worpen. Bij een stand van 77-75 miste Ginobili, normaal gesproken een zekerheid in dit soort situaties, met iets meer dan vijf seconden te spelen één van zijn twee vrije worpen. Hierdoor kon Brazilië via een driepunter nog op gelijke hoogte komen, maar die kans verloor de ploeg door een pass in de handen van Scola te gooien. Die benutte het buitenkansje en zette de eindstand op de borden.

Eerder dit toernooi hadden de Argentijnen nog met 73-71 verloren van Brazilië.  Beide landen waren door plaatsing voor de finale al zeker van de echte prijs van dit toernooi, de tickets voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen.

De nummers drie tot en met vijf plaatsen zich voor een kwalificatietoernooi waar de laatste tickets voor de Olympische Spelen worden vergeven. De Domincaanse Republiek werd onder aanvoering van een dominante Al Horford (23 punten, 12 rebounds, 7 assists, 2 blocks en 2 steals) derde door Puerto Rico met 103-89 te verslaan. Venezuela krijgt als nummer vijf ook nog een herkansing.

 

Lees ook:Brazilië bezorgt Argentijnen eerste verlies
Lees ook:Brazilië, Argentinië naar Olympische Spelen
Lees ook:Argentinië, Brazilië maken favorietenrol waar
Lees ook:Ginobili, Scola leiden ongeslagen Argentinië naar zege
Lees ook:Brazilië, Argentinië op weg naar olympisch ticket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.