Brazilië, Argentinië op weg naar olympisch ticket

Brazilië en Argentinië zijn hard op weg om de twee olympische tickets te bemachtigen die te vergeven zijn op het FIBA Americas toernooi. Beide landen wonnen ook hun laatste duel, van hun grootste concurrenten. Brazilië was veel te sterk voor Puerto Rico (92-74) en Argentinië was duidelijk een maatje te groot voor de Dominicaanse Republiek: 84-58. De favorieten eindigden als nummers één en twee in de tweede ronde en treffen nu in de halve finale respectievelijk de Dominicaanse Republiek (Brazilië) en Puerto Rico (Argentinië). De duels staan zaterdag op het programma. De finale volgt zondag.

De Brazilianen hadden geen medelijden met Carlos Arroyo, J.J Barea, die slechts tot zeven punten kwam, en hun kompanen. Al in het eerste kwart nam de regerend Zuid-Amerikaans kampioen meer dan tien punten afstand. En elke periode breidde het die voorsprong uit. Puerto Rico had geen schijn van kans en verloor dan ook met duidelijke cijfers, achttien punten verschil. Thuisland Argentinië liet ondertussen geen spaan heel van Al Horford en de Dominicaanse Republiek. Onder aanvoering van een ontketende Luis Scola (25 punten, 7 rebounds en 2 assists) pakte het thuisland een eenvoudige zege.

Brazilië krijgt in de halve finale de kans om zich te revancheren voor de enige nederlaag die het eerder dit toernooi leed tegen de Dominicaanse Republiek. In de eerste ronde gingen de favorieten voor de finale met 79-74 onderuit. Argentinië treft in Puerto Rico een ploeg waarvan het in de eerste ronde al een keer wist te winnen: 81-74. Voor de uiteindelijke finalisten ligt een ticket klaar voor de Olympische Spelen volgend jaar in Londen.

Lees ook:Stand tweede ronde FIBA Americas
Lees ook:NBA-sterren leiden favorieten naar halve finale
Lees ook:Brazilië bezorgt Argentijnen eerste verlies
Lees ook:Brazilië, Argentinië naar Olympische Spelen
Lees ook:Ginobili, Scola leiden ongeslagen Argentinië naar zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.