Gasol leidt Spanje naar halve finale EK

Spanje is als eerste land geplaatst voor de halve finale van het Europees kampioenschap basketbal in Litouwen. De titelverdediger had zoals verwacht weinig moeite met Slovenië. Vooral in het derde kwart bleek het enorme kwaliteitsverschil en pakte Spanje eenvoudig de winst: 86-64. Lakers-ster Pau Gasol was weer belangrijk voor zijn ploeg met 19 punten, 16 rebounds, 3 blocks en 2 steals. Juan Carlos Navarro voegde hier nog eens 26 punten aan toe.

In het eerste kwart ging Slovenië uitstekend van start en leek met een 26-16 voorsprong de tweede periode in te gaan. Een driepunter in de buzzer bleek echter net te laat te zijn losgelaten, waardoor het 23-16 werd. In het tweede en derde kwart was Spanje echter beter bij de les en gaf het de Slovenen nauwelijks kansen. De Zuid-Europeanen scoorden 55 punten tegen 22 punten van Slovenië. Het vierde kwart had daarom louter statistische waarde. De Slovenen konden nog vier punten van hun achterstand afhalen maar kwamen nooit meer in de buurt van het oppermachtige Spanje.

Het is de zevende keer op rij dat Spanje in de halve finale staat van een EK. De laatste keer dat Spanje niet bij de laatste vier stond was in 1997 toen Joegoslavië in Barcelona Europees kampioen werd door Italië te verslaan en Rusland en Griekenland om plaats drie en vier speelden. Vier keer stootten ze door naar de finale, die ze slechts eenmaal wisten te winnen. Twee jaar geleden werd Servië verslagen. Twee keer werd er verloren en moesten de Spanjaarden genoegen nemen met de troostfinale.

In de halve finale speelt Spanje tegen de winnaar van het duel tussen Macedonië en thuisland Litouwen.

Lees ook:Schema knock-outfase Eurobasket 2011
Lees ook:Macedonië in halve finale na winst op thuisland Litouwen
Lees ook:Weergaloze Navarro leidt Spanje naar finale
Lees ook:Rusland, Spanje favorieten voor EK-titel
Lees ook:Stand en schema tweede ronde Eurobasket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.