Weergaloze Navarro leidt Spanje naar finale

Spanje heeft zich geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap basketbal in Litouwen. De Spanjaarden wonnen het EK twee jaar geleden en krijgen nu dus de kans om hun titel te prolongeren. In de halve finale zette de titelverdediger onder aanvoering van een ontketende Juan Carlos Navarro het verrassende Macedonië aan de kant: 92-80. Navarro scoorde 35 punten, waaronder vijf driepunters. Door het bereiken van de finale is Spanje ook zeker van een ticket naar de Olympische Spelen volgend jaar in Londen.

Macedonië bood goed tegenstand tegen het veel sterker geachte Spanje. Tot aan het derde kwart konden de Macedoniërs bijblijven, maar toen was het Navarro die de hoofdrol voor zich opeiste. De captain scoorde negentien van de 27 Spaanse punten in het derde kwart en leidde zijn team eigenhandig naar een voorsprong van negen punten. In de laatste periode liepen de Zuid-Europeanen al snel uit naar twaalf punten en die voorsprong gaven ze niet meer weg. Lakers-ster Pau Gasol eindigde het duel met een double-double: 22 punten en 17 rebounds.

Het is voor Spanje de derde keer op rij en vierde keer in vijf jaar dat het tot de finale van het EK reikt. Alleen vorig jaar werd echter, ten koste van Servië, beslag gelegd op de titel. In de halve finale treft Spanje de winnaar van het duel tussen Rusland en Frankrijk. Deze wedstrijd staat vrijdagavond op het programma.

 

Lees ook:Gasol leidt Spanje naar halve finale EK
Lees ook:Spanje met overmacht naar tweede EK-titel op rij
Lees ook:Macedonië in halve finale na winst op thuisland Litouwen
Lees ook:Rusland, Spanje favorieten voor EK-titel
Lees ook:Schema knock-outfase Eurobasket 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.